ΚΥΠΡΟΣ

Reuters: Η Ryanair δεν ενδιαφέρεται για τις Κυπριακές αερογραμμές

Reuters: Η Ryanair δεν ενδιαφέρεται για τις Κυπριακές αερογραμμές

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ryanair Μάικλ Ο' Λίρι δήλωσε την Δευτέρα στο Λονδίνο ότι η εταιρεία δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την απόκτηση των Κυπριακών Αερογραμμών.

Η Ryanair μαζί με άλλες 20 εταιρείες, εκδήλωσαν την περασμένη εβδομάδα, μη δεσμευτικό ενδιαφέρον για τις Κυπριακές Αερογραμμές, το οποίο είναι ένα βήμα πριν από την υποβολή δεσμευτικών προσφορών.

«Δεν ενδιαφερόμαστε ιδιαίτερα για τις Κυπριακές Αερογραμμές, οι οποίες κληροδοτούν τεράστια ζητήματα: συνταξιοδοτικά σχέδια, ιστορικό ζημιών και φαίνεται ότι θα πρέπει να επιστρέψουν περίπου 100 εκατ. ευρώ κρατικής ενίσχυσης", δήλωσε ο Ο' Λίρι στους δημοσιογράφους στο Λονδίνο, κατά την ανακοίνωση των τριμηνιαίων οικονομικών αποτελεσμάτων της Ryanair.

Πρόσθεσε ότι η Ryanair έχει υποβάλει εκδήλωση ενδιαφέροντος για τον αερομεταφορέα γιατί της το ζήτησε η κυπριακή Κυβέρνηση, οπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Παράλληλα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ryanair ανέφερε ότι η εταιρεία επιθυμεί να αναπτύξει τις δραστηριότητές της στην Κύπρο, και ψάχνει τρόπους ανάπτυξης των αγορών της Μέσης Ανατολής χρησιμοποιώντας την Κύπρο ως βάση.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε μαζί τους σε όλα αυτά», πρόσθεσε ο Ο' Λίρι αναφερόμενος στις συζητήσεις που είχε με την Κυπριακή Δημοκρατία για την ανάπτυξη του κυπριακού τουρισμού.


Διαβάστε επίσης

Οι Κυπριακές Αερογραμμές ακύρωσαν πτήσεις προς και από το Τελ Αβίβ