ΚΥΠΡΟΣ

Παραδειγματικές τιμωρίες σε όσους μολύνουν τις θάλασσες

Παραδειγματικές τιμωρίες σε όσους μολύνουν τις θάλασσες

Επίσκεψη στα Δημοτικά Μπάνια πραγματοποίησε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης μετά από την ενημέρωση που έτυχε από τον αντιπρόεδρο του Σωματείου Χειμερινών Κολυμβητών Βρυσούδκια Κέλπετρη Ματθαίο Ιεροκηπιώτη και τον έντονο προβληματισμό που του εξέφρασε για τις ακαθαρσίες που μαζεύτηκαν τις τελευταίες μέρες στα άλλοτε πεντακάθαρα νερά της περιοχής.

Σύμφωνα με τον κ. Ιεροκηπιώτη, ο Υπουργός Συγκοινωνιών μετέβη στα Δημοτικά Μπάνια και συγκάλεσε επί τόπου σύσκεψη στην παρουσία εκπροσώπων της Λιμενικής Αστυνομίας και της Αρχής Λιμένων, προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα.

Ο κ. Δημητριάδης, όπως ανέφερε ο κ. Ιεροκηπιώτης, στο πλαίσιο της σύσκεψης ζήτησε από τη Λιμενική Αστυνομία και την Αρχή Λιμένων να διενεργούν εντατικούς ελέγχους, δίδοντας σαφείς οδηγίες, αλλά και να εφαρμόζουν το νόμο να τιμωρούν παραδειγματικά τους παρανομούντες, μη αποκλειόμενης και της ανάκλησης άδειας σε πλοιάρια.

Οδηγίες έδωσε επίσης και στον επιθεωρητή των παραλιών του Δήμου Πάφου Πάμπο Χαραλάμπους. .

Ο κ. Ιεροκηπιώτης ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι οι ακαθαρσίες προέρχονται κυρίως από λύματα τα οποία αφήνουν στην περιοχή σκάφη αναψυχής, προσθέτοντας πως δυστυχώς κάποιοι δεν διακρίνονται για την περιβαλλοντική τους συνείδηση με αποτέλεσμα η εικόνα της θαλάσσιας περιοχής στα Δημοτικά Μπάνια να είναι ανεπίτρεπτη, και να μην συνάδει με το πολιτισμό μας.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει δύο καταγγελίες για πλοιάρια που λιπαίνουν τη θάλασσα της περιοχής, είπε.

Τα Δημοτικά Μπάνια της Κάτω Πάφου είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη στο λιμάνι και ο πιο δημοφιλής χώρος για κολύμπι τόσο για Παφίτες όσο και για τους ξένους της Πάφου. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει και "γαλάζια σημαία".

Διαβάστε επίσης

Ποιοι είναι οι διπλοί πράκτορες του Μαυροβουνίου