ΚΥΠΡΟΣ

Χωρίς άδεια το ξενοδοχείο που πνίγηκε 18χρονος σε πισίνα (βίντεο)

Χωρίς άδεια το ξενοδοχείο που πνίγηκε 18χρονος σε πισίνα (βίντεο)

Τα ακριβή αίτια θανάτου του 18χρονου Αγγλοκύπριου, Σαββάκη Γεωργίου αναμένεται να δείξει η μεταθανάτια εξέταση στη σωρό, που διενεργείται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. Χθες το απόγευμα συνελήφθησαν οι ιδιοκτήτες του τουριστικού συγκροτήματος.

Το κατάλυμα λειτουργούσε χωρίς άδεια λειτουργίας από τον ΚΟΤ για το 2014 και χωρίς άδεια λειτουργίας κολυμβητικής δεξαμενής από την αρμόδια τοπική Αρχή δήλωσε στην «Πρώτη εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο ο Διευθυντής Τουρισμού του ΚΟΤ, Λεύκος Φυλακτίδης. Αναφερόμενος στην εικόνα, που το μεμονωμένο αυτό περιστατικό, εκπέμπει στο εξωτερικό για την Κύπρο ως τουριστικό προορισμό, ο κ. Φυλακτίδης δήλωσε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες πρέπει να εφαρμόζουν τους νόμους, που τους αφορούν.Στη συγκεκριμένη περίπτωση, είπε, ο ΚΟΤ ενήργησε και εξασφάλισε διάταγμα δικαστηρίου και διερωτήθηκε αν και οι υπόλοιπες υπηρεσίες έπραξαν τα δέοντα.

Οι ίδιοι οι επιχειρηματίες, υπέδειξε, οφείλουν να εφαρμόζουν τη νομοθεσία και να σέβονται την ανθρώπινη ζωή θέτοντας την πάνω από το πρόσκαιρο οικονομικό όφελος. Ο Διευθυντής Τουρισμού του ΚΟΤ αναφέρθηκε και στην ευρωπαϊκή νομοθεσία, η οποία θέτει ξεκάθαρα την ευθύνη στον τουριστικό πράκτορα, που οργανώνει την εκδρομή και επιλέγει τα ξενοδοχεία με τα οποία συνεργάζεται, χωρίς να ελέγξει τα ζητήματα ασφάλειας και υγείας. Αν ο νεαρός ήρθε με οργανωμένο ταξίδι, είπε, η οικογένεια του μπορεί να προχωρήσει σε δίωξη κατά του ταξιδιωτικού πράκτορα, που τον έφερε στην Κύπρο. Ο ταξιδιωτικός πράκτορας, με τη σειρά του, πρόσθεσε, μπορεί να καταθέσει αγωγή σε βάρος του ξενοδόχου.

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ

Διαβάστε επίσης

Αγ. Νάπα: 18χρονος βρέθηκε νεκρός στον πάτο πισίνας