ΚΥΠΡΟΣ

ΥΠΕΞ Κύπρου:Η Πρεσβευτική κατοικία στο Λονδίνο δεν μπορεί να πωληθεί

ΥΠΕΞ Κύπρου:Η Πρεσβευτική κατοικία στο Λονδίνο δεν μπορεί να πωληθεί

Η πρεσβευτική κατοικία στο Λονδίνο δεν μπορεί να πωληθεί σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Το Υπουργείο αναφέρει ότι η μίσθωσή της, έναντι 300 στερλινών το χρόνο, αποτελεί την πλέον συμφέρουσα οικονομική επιλογή για τη Δημοκρατία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «το υπό αναφορά οίκημα δεν είναι δυνατό να πωληθεί, δεδομένου ότι δεν αποτελεί ιδιοκτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Προστίθεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει μισθώσει από το 1971 με συμβόλαιο μακρόχρονης διάρκειας τη συγκεκριμένη κατοικία έναντι ετησίου ενοικίου 300 στερλινών, μέχρι το 2028.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών, το υπό αναφορά οίκημα υπόκειται στις πρόνοιες του νόμου "Leasehold Reform Act 1967" του Ηνωμένου Βασιλείου και η Δημοκρατία θα μπορεί κατά τη λήξη του συμβολαίου να εξετάσει τις επιλογές που θα έχει ενώπιον της, περιλαμβανομένης και της εξάσκησης του δικαιώματος πώλησης των δικαιωμάτων μίσθωσης του οικήματος.

Με βάση τα πιο πάνω το Υπουργείο Εξωτερικών κρίνει ότι η συνέχιση της μίσθωσης του συγκεκριμένου οικήματος αποτελεί την οικονομικά πλέον συμφέρουσα επιλογή για τη Δημοκρατία, καταλήγει η ανακοίνωση.

πηγη ΣΙΓΜΑ

Διαβάστε επίσης

Νορβηγός ο νέος ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό