ΚΥΠΡΟΣ

Από τη βάση του Ακρωτηρίου θα βομβαρδίζονται οι τζιχαντιστές

Από τη βάση του Ακρωτηρίου θα βομβαρδίζονται οι τζιχαντιστές

Την πρόθεση της Κύπρου να παραχωρήσει την αεροπορική βάση του Ακρωτηρίου στη Βρετανία, προκειμένου αυτή να συνδράμει στις αεροπορικές επιδρομές που γίνονται στο Ιράκ, ανακοίνωσε με δηλώσεις του στο Sky News ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sky News, τις προηγούμενες εβδομάδες η βάση που βρίσκεται στο νότιο μέρος της Κύπρου, χρησιμοποιήθηκε από βρετανικά αεροπλάνα προκειμένου να αποστείλουν ανθρωπιστική βοήθεια στο Ιράκ.

Μέχρι στιγμής τα βρετανικά Tornado πετούσαν δίχως οπλισμό, όμως πλέον ήρθε η ώρα να συνδράμουν κι αυτά στις επιχειρήσεις των Αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών, τα οποία βομβαρδίζουν στόχους στο Ιράκ, σε μια προσπάθεια να αποδιοργανώσουν τους τζιχαντιστές που δρουν ανενόχλητοι στην περιοχή κι έχουν φτάσει μέχρι τη Συρία.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Κασουλίδης, τόνισε πως «Δε θα σταθούμε εμπόδιο στη χρησιμοποίηση της βάσης από τους Βρετανούς, ειδικά όταν απέναντι μας βρίσκεται μια τρομοκρατική οργάνωση. Και μάλιστα μια οργάνωση από τις χειρότερες που έχει γνωρίσει μέχρι τώρα η ανθρωπότητα».

Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε πως η χώρα του έχει κάθε λόγο να ανησυχεί για την επέλαση των τζιχαντιστών, αφού γειτονικές χώρες όπως η Συρία και το Ιράκ ήδη έχουν γνωρίσει τη φρίκη τους. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «Θεωρούμε την Κύπρο ως πρώτη γραμμή κρούσης της Ε.Ε. Αν δούμε τι συμβαίνει στις γειτονικές χώρες, καταλαβαίνουμε πως βρισκόμαστε κι εμείς σε άμεσο κίνδυνο».

Η αεροπορική βάση του Ακρωτηρίου είναι σε σημείο που βοηθάει πολύ στις στρατιωτικές επιχειρήσεις που γίνονται προς το Ιράκ και τη Συρία, αφού βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, σε δηλώσεις του τόνισε πως η χώρα του θα στηρίξει τις προσπάθειες αναχαίτισης των τζιχαντιστών, ωστόσο δε θέλει να εμπλακεί σε ένα νέο πόλεμο στο Ιράκ.

Διαβάσε επίσης:

Η επέλαση του Ισλάμ