ΚΥΠΡΟΣ

Παράνομο εμπόριο οργάνων συγκλονίζει τα Κατεχόμενα

Παράνομο εμπόριο οργάνων συγκλονίζει τα Κατεχόμενα

Το θέμα παράνομου εμπόριου οργάνων στο "πανεπιστημιακό" νοσοκομείο Εγγύς Ανατολής απασχολεί τα ΜΜΕ στα Κατεχόμενα. Τις καταγγελίες έκανε μάλιστα ο "υπουργός υγείας" .

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» με τίτλο “Αντιπαράθεση για τα όργανα”, γράφει ότι το “υπουργείο υγείας” και το λεγόμενο πανεπιστήμιο είχαν ήδη ανοιχτούς λογαριασμούς, αφού πριν μια βδομάδα είχε προκύψει πρόβλημα που αφορούσε τη μη ανανέωση πρωτοκόλλου μεταξύ των δύο, το οποίο προνοούσε περίθαλψη ασθενών που παραπέμπονταν στο νοσοκομείο από γιατρούς του “δημοσίου”.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο “Να εμπλακεί η Ιντερπόλ”, γράφει ότι ο λεγόμενος υπουργός υγείας, Αχμέτ Γκιούλε ζήτησε την εμπλοκή της Ιντερπόλ στη διερεύνηση των καταγγελιών για παράνομο εμπόριο οργάνων στο "πανεπιστημιακό" νοσοκομείο Εγγύς Ανατολής, μεταξύ Ουκρανών, που ενεργούν ως δότες οργάνων, και Ισραηλινών που υποβάλλονται σε μεταμοσχεύσεις.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), υπό τον τίτλο “Και τώρα μαφία οργάνων”, αναφέρεται στις δηλώσεις του λεγόμενου υπουργού υγείας, Αχμέτ Γκιούλε, ότι υπάρχει υποψία για παράνομο εμπόριο οργάνων στο νοσοκομείο του λεγόμενου πανεπιστήμιου Εγγύς Ανατολής. Ο “υπουργός” είπε ακόμη ότι ομάδα από το λεγόμενο υπουργείο μετέβη στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο αλλά δεν της επιτράπηκε η διενέργεια ελέγχου και έτσι το “υπουργείο” ζήτησε από τον “γενικό εισαγγελέα” όπως διεξαχθεί έρευνα με τη συμμετοχή της Ιντερπόλ. Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι ο πρόεδρος του συμβουλίου του παράνομου πανεπιστημιακού νοσοκομείου Εγγύς Ανατολής, Αχμέτ Σαβασάν, χαρακτήρισε ατυχείς τις δηλώσεις του ψευδοϋπουργού, λέγοντας ότι από το 2012 το νοσοκομείο διενεργεί μεταμοσχεύσεις κατόπιν σχετικής άδειας. Αλλού γράφει ότι οι συγκεκριμένες καταγγελίες έγιναν από την ένωση γιατρών στα κατεχόμενα, η οποία υποστήριξε ότι η “αστυνομία” έχει καθήκον να διερευνήσει την υπόθεση εξονυχιστικά.

Διαβάστε επίσης

Νορβηγός ο νέος ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό