ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Η κυβέρνηση ζητεί από τα κόμματα να ψηφίσουν υπέρ των εκποιήσεων

Κύπρος: Η κυβέρνηση ζητεί από τα κόμματα να ψηφίσουν υπέρ των εκποιήσεων

Να υπερψηφίσουν τη νομοθεσία για τις εκποιήσεις υποδεικνύοντας ότι η επιλογή είναι μεταξύ συνέχισης της πορείας ανάκαμψης της οικονομίας και της δημιουργίας κρίσης με την τρόικα που θα οδηγήσει τη χώρα σε περιπέτειες, κάλεσε τα κόμματα ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος τόνισε ότι η Κύπρος βρίσκεται σε ένα από τα πιο καθοριστικά σημεία στην πορεία διόρθωσης της οικονομίας.

Ανέφερε ότι στο βασικό νομοσχέδιο που θα αποσταλεί στη Βουλή και αφορά την τροποποίηση της διαδικασίας εκποιήσεων από τις τράπεζες ενυπόθηκων ακινήτων έγιναν μόνο επιμέρους αλλαγές, γιατί δεν υπάρχουν περιθώρια ουσιαστικών αλλαγών.

Υπογράμμισε πως η τρόικα θεωρεί πως οι διασφαλίσεις που εισηγούνται τα κόμματα για προστασία της κύριας κατοικίας περιλαμβάνονται στα συνοδευτικά νομοθετήματα και κάλεσε όλους να αντιμετωπίσουν το θέμα με ψυχραιμία και χωρίς υπερβολές και κινδυνολογίες.

Ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι όλοι θα συμπεριφερθούν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα για να αποφευχθούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Στο μεταξύ, στο θέμα ενεπλάκη και η Αστυνομία, μετά την καταγγελία δύο βουλευτών ότι πήραν απειλητικές επιστολές, που τους προειδοποιούν να μην ψηφίσουν την προτεινόμενη από την κυβέρνηση νομοθεσία.

Εκπρόσωπος του αρχηγείου της Αστυνομίας επιβεβαίωσε την υποβολή των καταγγελιών, αναφέροντας ότι φαίνεται πως παρόμοιες επιστολές στάλθηκαν και σε άλλους βουλευτές και πως το θέμα εξετάζεται με κάθε σοβαρότητα.

Διαβάστε επίσης:

Διαβουλεύσεις της Aegean Airlines για την εξαγορά των Κυπριακών Αερογραμμών