ΚΥΠΡΟΣ

Δ. Γεωργιάδης: «Κάποιοι θα χάσουν τα σπίτια τους»

Δ. Γεωργιάδης: «Κάποιοι θα χάσουν τα σπίτια τους»

Τη θέση ότι αναπόφευκτα κάποιοι θα χάσουν τα σπίτια και τις δουλειές τους καθώς και το ότι είναι λάθος να ρυθμίσεις νομοθετικά τον νόμο των εκποιήσεων επεσήμανε στις «Τομές στα Γεγονότα», ο πρόεδρος του Δημοσιονομικού Συμβουλίου, Δημήτρης Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι πρέπει να βρεθεί η «σωστή» λύση στο θέμα των εκποιήσεων κάτω από τις σωστές διαδικασίες ούτως ώστε να επανεκκινήσει η οικονομία και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Ο πρόεδρος του Δημοσιονομικού Συμβουλίου δήλωσε επίσης ότι «αναπόφευκτα κάποιοι θα χάσουν το σπίτι τους, αναπόφευκτα κάποιοι θα χάσουν τις δουλείες τους και κάποιους θα μειωθούν τα εισοδήματα τους. Εμείς πρέπει να τα ζυγίσουμε όλα και να αποφασίζουμε». «Η Τρόικα μας χρηματοδοτεί για να σταθούμε στα πόδια μας» «Η Τρόικα δεν είναι εχθρός μας και δεν πρέπει να την δαιμονοποιούμε. Εάν αυτοσκοπός της τρόικας ήταν να πάρει τα λεφτά της πίσω δεν θα μας τα έδινε.

Η Τρόικα θέλει η οικονομία μας να ξεκινήσει να δουλεύει αποδοτικά και μας χρηματοδοτεί για να μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας», συμπλήρωσε. «Το να ρυθμίσεις νομοθετικά το νόμο των εκποιήσεων είναι λάθος».

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε επίσης ότι «το να ρυθμίσεις νομοθετικά το νόμο των εκποιήσεων είναι λάθος. Εάν πιστεύουμε ότι κάποιοι πολίτες θα χάσουν άδικα τα σπίτια τους είναι χρέος μας σαν κοινωνία να δημιουργήσουμε κοινωνικά σχέδια στήριξης».

Τέλος, ο πρόεδρος του δημοσιονομικού συμβουλίου εξήγησε πως δεν πρέπει να δοθούν υπερβολικά όπλα στις τράπεζες για να κερδοσκοπήσουν αλλά ούτε να αφαιρεθούν όπλα από το σύστημα με την ελπίδα ότι κάποιοι δεν θα χάσουν τα σπίτια τους. Αυτό, είπε, θα αυξήσει την ανεργία και θα επιδεινώσει την οικονομία.

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ

Διαβάστε επίσης

Δεν φορολογείται το εφάπαξ-Σενάριο καταβολής σε 5 δόσεις