ΚΥΠΡΟΣ

Επιμένει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος στην τουριστική επένδυση

Επιμένει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος στην τουριστική επένδυση

Χωρίς τη συμμετοχή της κυβέρνησης της Κύπρου θα πραγματοποιηθεί η επένδυση του Αρχιεπισκόπου στην περιοχή Γεροσκήπου στην Πάφο, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Γεωργίας και Φυσικών Πόρων, Νίκου Κουγιάλη. Ο ίδιος επισήμανε πως η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον ίδιο και τον υπουργό Εσωτερικών, είχε καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ, ο κ. Κουγιάλης τόνισε πως ο Aρχιεπίσκοπος και οι συνεργάτες του, ενημέρωσαν τους υπουργούς Εσωτερικών και Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, για την επένδυση που προτίθενται να γίνει, στην περιοχή Γεροσκήπου. Οι δύο υπουργοί, σύμφωνα με τον ίδιο, εξήγησαν στον Μακαριότατο τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί με βάση τη σχετική νομοθεσία, ούτως ώστε το έργο να αξιολογηθεί κατά πόσο μπορεί να τύχει αδειοδότησης.

Ο Αρχιεπίσκοπος, «εξέφρασε την ανησυχία για τυχόν καθυστέρηση λόγω γραφειοκρατίας και οι υπουργοί ανέφεραν πως αν υποβληθούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα, δηλαδή τελικά σχέδια, περιβαλλοντικές και πολεοδομικές μελέτες τότε η αίτηση θα τύχει εξέτασης, χωρίς καθυστέρηση, όπως άλλωστε συμβαίνει και στην περίπτωση όλων των προτάσεων που αφορούν έργα ανάπτυξης».

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος με δηλώσεις του ανέφερε ότι «δρομολογούνται, χωρίς εμπόδια και μέσα στο πλαίσιο του νόμου, απρόσκοπτα οι διαδικασίες για την εκτέλεση του μεγάλου έργου των 7,5 δισ. στη Γεροσκήπου, προσθέτοντας πως κανένα εμπόδιο δεν υπάρχει για το θέμα της επένδυσης».

«Ευτυχώς και οι δύο υπουργοί που εμπλέκονται, Εσωτερικών και Γεωργίας, είναι πρακτικοί άνθρωποι και προσπαθούμε να μην ξεφύγουμε από το νόμο» ανέφερε, σημειώνοντας ότι ο νόμος πρέπει να λειτουργήσει, ωστόσο, υποστήριξε, υπάρχει μια γραφειοκρατία. Αυτή τη γραφειοκρατία, είπε, «πρέπει να την σπρώξουμε, εκεί που δεν την έχουμε ανάγκη, να την αφήσουμε κατά μέρος ούτως ώστε πιο γρήγορα να ξεκινήσει αυτή η αξιοποίηση». Επίσης, ο κ. Χρυσόστομος δήλωσε πως έχει λάβει υπόσχεση από τους αρμόδιους υπουργούς ότι «πριν το τέλος του χρόνου η όλη υπόθεση θα τελειώσει».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σχέδια του έργου Eden City περιλαμβάνονται ένα τεχνητό νησί, τρία ή τέσσερα μεγάλα ξενοδοχεία και μαρίνα, όπου θα ελλιμενίζονται πολυτελείς θαλαμηγοί.

Διαβάστε επίσης:

Δισεκατομμυριούχος από τις Φιλιππίνες στην Κύπρο για επενδύσεις