ΚΥΠΡΟΣ

Υπόθεση Βέργα: Κλειστά τα στόματα-Τη Δευτέρα εξετάζονται τα τραπεζικά δεδομένα

Υπόθεση Βέργα: Κλειστά τα στόματα-Τη Δευτέρα εξετάζονται τα τραπεζικά δεδομένα

Μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα η αστυνομία αναμένεται να λάβει τα στοιχεία που αφορούν τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα περιουσιακά του Δημάρχου Πάφου, Σάββα Βέργα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εξέδωσε διατάγματα για άρση των τραπεζικών λογαριασμών του κ. Βέργα και για τη διεξαγωγή έρευνας στο κτηματολόγιο. Στόχος είναι, όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Δημάρχου Πάφου να βρίσκονται στα χέρια των ανακριτών, κατόπιν αιτήματος της Αστυνομίας.

Η Αστυνομία ζήτησε το δικαστικό διάταγμα προκειμένου να ερευνήσει κατά πόσον ο Δήμαρχος Πάφου είχε οποιοδήποτε όφελος από την εταιρεία ΑΡΙΣΤΟ σε μετρητά ή σε ακίνητη περιουσία.

Η σύλληψή του, ωστόσο, όπως αναφέρθηκε και στο Δικαστήριο, έγινε για να διαπιστωθεί κατά πόσο ο Δήμαρχος Πάφου είχε οποιαδήποτε εμπλοκή με την αποστολή απειλητικών μηνυμάτων.

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έρευνες

Το έργο των ανακριτών συνεχίζεται και σήμερα με τη λήψη άλλων καταθέσεων από το οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον του κ. Βέργα. Σήμερα ο Σ. Βέργας ενδέχεται να κληθεί σε εκ νέου ανάκριση. Αμέσως μετά τη σύλληψή του εφάρμοσε την τακτική να μην απαντά σε ερωτήσεις των ανακριτών.

Ο Σάββας Βέργας, με διάταγμα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, τελεί υπό τετραήμερη κράτηση, το οποίο εκπνέει τη Δευτέρα.