ΚΥΠΡΟΣ

Το Σάββατο θα λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο ο Ν.Αναστασιάδη

Το Σάββατο θα λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο ο Ν.Αναστασιάδη

Εξιτήριο από το νοσοκομείο των Βρυξελλών αναμένεται να πάρει αύριο, Σάββατο, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σύμφωνα με τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπος, Βίκτωρα Παπαδόπουλο.

Όπως δήλωσε στο ΡΙΚ ο κ. Παπαδόπουλος, η κατάσταση της υγείας του Προέδρου Αναστασιάδη, ο οποίος πέρασε τη νύχτα σε ειδικό ωτορινολαρυγγολογικό νοσοκομείο των Βρυξελλών, εξελίσσεται ομαλά.

Οι θεράποντες γιατροί, ανέφερε, του συνέστησαν ξεκούραση μετά τη συνεχόμενη ρινορραγία και την ψηλή αρτηριακή πίεση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης διαβεβαίωσε ότι «ο πρόεδρος Αναστασιάδης είναι καλά στην υγεία του και επιστρέφει αύριο (Σάββατο) στην Κύπρο».

Τον Κύπριο πρόεδρο επισκέφθηκε στο νοσοκομείο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, για να του δώσει και το αναμνηστικό δώρο που έδωσε σε όλους τους ηγέτες με αφορμή την αποχώρησή του στις 30 Νοεμβρίου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μεγάλο ενδιαφέρον σε όλη τη διάρκεια της Συνόδου επέδειξαν για την πορεία της υγείας του Νίκου Αναστασιάδη όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νίκο Αναστασιάδη είχε την Παρασκευή και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Βαγγέλης Βενιζέλος.