ΚΥΠΡΟΣ

Τουρκικό υποβρύχιο «κατασκοπεύει» την Κυπριακή ΑΟΖ

Τουρκικό υποβρύχιο «κατασκοπεύει» την Κυπριακή ΑΟΖ

Δεν έχουν όρια οι προκλήσεις των Τούρκων στο θέμα της Κυπριακής ΑΟΖ, αφού σήμερα, Δευτέρα 27 Οκτωβρίου υποβρύχιό τους εντοπίστηκε εντός του οικοπέδου 3 το οποίο ανήκει στην Κύπρο.

Αν και οι Τούρκοι έχουν παραδεχθεί πως στην επιχείρησή τους την οποία έχουν ονομάσει «Ασπίδα της Μεσογείου» λαμβάνουν μέρος εκτός από φρεγάτες και κορβέτες και υποβρύχια πλοία, είναι η πρώτη φορά που οι κινήσεις ενός υποβρυχίου καταγράφονται από τα πολεμικά πλοία της ειρηνευτικής δύναμης UNIFIL που πλέουν στην περιοχή.

Η Τουρκία λοιπόν συνεχίζει να προκαλεί και να δείχνει αμετανόητη στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει το θέμα της Κυπριακής ΑΟΖ. Οι «γείτονες», δεν έχουν κανένα πρόβλημα να καταπατούν τα ύδατα της Κύπρου, αφού μέχρι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας με θράσος κάνει δηλώσεις πως το οικόπεδο αυτό ανήκει και στην Τουρκική πλευρά.

Η επιθετική τακτική της Τουρκίας σε τέτοια θέματα δεν είναι κάτι το καινούργιο, αφού ανέκαθεν ήταν λάτρες της κλιμάκωσης τέτοιων κρίσεων, με απώτερο σκοπό να φέρουν το θέμα στα «μέτρα» τους...

Το θέμα είναι πως θα απαντήσει η Ελληνική πλευρά σε αυτές τις προκλήσεις...