ΚΥΠΡΟΣ

Συνάντηση Ομήρου – Ρος για την ΑΟΖ

Συνάντηση Ομήρου – Ρος για την ΑΟΖ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014, η συνάντηση ανάμεσα στον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου, με τον Ζακ Ρος, βετεράνο πολιτικό του Λουξεμβούργου ο οποίος είχε συμβάλει τα μέγιστα προκειμένου να ενταχθεί η Κύπρος στην Ε.Ε.

Σύμφωνα με επίσημο ανακοινωθέν, κατά τη συνάντηση, οι δύο άντρες συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις για το θέμα των παραβιάσεων της Κυπριακής ΑΟΖ από τους Τούρκους, οι οποίες έχουν οδηγήσει Τουρκία και Κύπρο σε διακοπή των συνομιλιών τους για το Κυπριακό.

Ο κ. Ομήρου στις δηλώσεις του τόνισε πως «Η Τουρκία κρατάει το κλειδί της λύσης για το Κυπριακό και εναπόκειται στη θέληση της Τουρκίας να σεβαστεί το κοινοτικό κεκτημένο και τις κυπρογενείς υποχρεώσεις της έναντι της ΕΕ, ως υποψήφια χώρα για ένταξη».

Από την πλευρά του ο κ. Poos επεσήμανε το ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.

Να σημειωθεί πως οι κύριου Ομήρου και Ρος συζήτησαν και για τα τραγικά γεγονότα που διαδραματίζονται στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Σχετικές ειδήσεις