ΚΥΠΡΟΣ

Τουρκία: Καμία διάθεση να απομακρυνθεί από την κυπριακή ΑΟΖ

Τουρκία: Καμία διάθεση να απομακρυνθεί από την κυπριακή ΑΟΖ

Σε λίγο το «Βarbaros» μπορεί να λαμβάνει μέρος και σε ειρηνευτικές αποστολές, εκτός από τις παράνομες εργασίες που διεξάγει στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία το «Barbaros» και τα πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν λαμβάνουν μέρος στις δραστηριότητες του πολυεθνικού κέντρου ναυτικής ασφάλειας και της δράσης του Τουρκικού Ναυτικού με τη συμμετοχή σε διεθνείς δραστηριότητες. Στην ουσία, πρόκειται για απόφαση του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου η οποία χρονολογείται από το 2010 και επικαιροποιείται.

«Η Ομάδα Εργασίας της Τουρκίας TMTG έχει ενεργοποιηθεί από το 2010 με σκοπό την προώθηση της εξωτερικής πολιτικής, με ναυτική παρουσία σε όλο τον κόσμο.

Το «Barbaros» TMTG-2014 θα συνοδεύεται από 2 φρεγάτες, 1 κορβέτα και 1 πετρελαιοφόρο πλοίο», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Στην Ανατολική Μεσόγειο, αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα υπάρχουν πλοία επιφανείας, υποβρύχια και θαλάσσια αεροσκάφη προκειμένου να προστατεύουν τα συμφέροντα της Τουρκίας στην περιοχή.

Πηγή: sigmalive.com

Σχετικές ειδήσεις