ΚΥΠΡΟΣ

Ο Ευγένιος Τριβιζάς διάβασε παραμύθια του στα παιδιά

Ο Ευγένιος Τριβιζάς διάβασε παραμύθια του στα παιδιά

Αγαπημένα από μικρούς και μεγάλους παραμύθια του διάβασε το Σάββατο (22/11), μπροστά σε εκατοντάδες παιδιά, ο συγγραφέας Ευγένιος Τριβιζάς, στο πλαίσιο έκθεσης έργων τέχνης εμπνευσμένων από τα βιβλία του, με τίτλο «Από τη Φρουτοπία στο Νησί των Πυροτεχνημάτων.

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στους μαγικούς κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά», που οργανώνεται από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου.

Η έκθεση είχε παρουσιαστεί στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου, αλλά τώρα είναι εμπλουτισμένη και με έργα Κυπρίων καλλιτεχνών. Τα εκθέματα περιλαμβάνουν την αυθεντική περγαμηνή με τον «Νόμο του βασιλιά Αρπατίλαου του Πρώτου», που καταργεί τις Κυριακές και τις ονομάζει Προδευτέρες, τρεις μανάβηδες μεταμορφωμένους σε βίδες, ένα σπάνιο σπυρί ρυζιού από τον γάμο της πριγκίπισσας Δυσκολούλας, το ιπτάμενο σουρωτήρι της Χαράς και του Γκουντούν, μοναδικές ακτινογραφίες από την κοιλιά του φοβερού τουνελόδρακου που καταπίνει τρένα, το τηγάνι που έκλεψαν οι ιππότες της τηγανητής πατάτας και για πρώτη φορά σε κοινή θέα το περίφημο αόρατο πράσινο καγκουρό.

Η έκθεση θα συνοδεύεται από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές του δημοτικού σχολείου. Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να αναπτύξει δεξιότητες συνεργασίας και να συμβάλει στην εικαστική αγωγή και την αισθητική καλλιέργεια των επισκεπτών.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έκανε ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, Κώστας Καδής, ο οποίος, αναφερόμενος στον συγγραφέα, είπε ότι κατάφερε να «παντρέψει» με ευρηματικότητα την εγκληματολογία με τις πολιτικές επιστήμες και τον φανταστικό κόσμο της μυθοπλασίας.

«Είναι ένας καταξιωμένος και πολύ αγαπητός συγγραφέας, διότι μας θύμισε τη σημασία της φαντασίας στη ζωή των παιδιών, αλλά και των ενηλίκων» επισήμανε ο υπουργός.

Αύριο, ο Ευγένιος Τριβιζάς θα δώσει διάλεξη με θέμα τη χρησιμότητα της φαντασίας στην εκπαίδευση, την επιστημονική έρευνα και την επιχειρηματική καινοτομία.

Σχετικές ειδήσεις