ΚΥΠΡΟΣ

Κατάθεση Ηλιάδη: Ανακρίθηκε για BOCΥ και ομόλογα

Κατάθεση Ηλιάδη: Ανακρίθηκε για BOCΥ και ομόλογα

Ενώπιον των ποινικών ανακριτών, οι οποίοι διερευνούν την υπόθεση της κατάρρευσης της κυπριακής οικονομίας, βρέθηκε για κατάθεση τη Δευτέρα ο πρώην Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Τράπεζας Κύπρου, Ανδρέας Ηλιάδης.

O κ. Ηλιάδης έφθασε στην Κύπρο από την Αθήνα, ειδικά γι αυτό το σκοπό, μετά από κλήση που έλαβε από τους ανακριτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απάντησε σε ερωτήσεις των ανακριτών γύρω από θέματα που αφορούν τις οικονομικές καταστάσεις της Τράπεζας Κύπρου και των ομολόγων που είχαν κατατεθεί στο χρηματιστήριο από το 2009 μέχρι το 2011.

Το συγκεκριμένο κλιμάκιο ασχολείται με τις δύο πρώτες υποθέσεις που έστειλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η διερεύνηση τους βρίσκεται προς το τέλος. Σύντομα αναμένεται να προωθηθούν στη Νομική Υπηρεσία για τα περαιτέρω.

Οι εν λόγω υποθέσεις διερευνήθηκαν κατά προτεραιότητα, καθώς προέκυψαν από το πόρισμα που εξέδωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς , βάση του οποίου επιβλήθηκαν πειθαρχικές ποινές.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε επιβάλει στον κ. Ηλιάδη πρόστιμο ύψους €50.000 για δημόσιες δηλώσεις του το 2012, σε σχέση με τη φερεγγυότητα του Τραπεζικού συστήματος.

Η Αστυνομία διερευνά ποινική υπόθεση.

ΠΗΓΗ sigmalive.com

Σχετικές ειδήσεις