ΚΥΠΡΟΣ

Στην Κύπρο ο Ντέιβιντ Λίντινγκτον

Στην Κύπρο ο Ντέιβιντ Λίντινγκτον

Στην Κύπρο θα βρίσκεται από τις 25-26 Νοεμβρίου ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Ντέιβιντ Λίντινγκτον, σε μια ένδειξη των στενών σχέσεων Βρετανίας – Κύπρου.

Ανακοίνωση της Βρετανικής Υπάτης Αρμοστείας στη Λευκωσία αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Βρετανός Υπουργός θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη.

Μαζί με τον τελευταίο, θα επισκεφθούν το HMS Defender στη Λεμεσό και να συζητήσουν θέματα που αφορούν την περιφερειακή ασφάλεια και τη συνεχιζόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κ. Λίντινγκτον θα είναι επίσης ο κύριος ομιλητής σε διάλεξη σε επιχειρηματίες με θέμα "Μεταρρύθμιση της ΕΕ" και θα συζητήσει την ανάγκη για αλλαγές στην ΕΕ για ενδυνάμωση της ανάπτυξης, τη δημιουργία ενός βελτιωμένου επιχειρηματικού κλίματος και αύξηση της ανταγωνιστικότητας.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη, ο Υπατος Αρμοστής της Βρετανίας Ρικ Τοντ δήλωσε ότι η επιστροφή του κ. Λίντινγκτον στην Κύπρο "αποτελεί μια πραγματική ένδειξη της δύναμης των διμερών σχέσεων".

Ανέφερε ότι ο υπουργός θα επαναβεβαιώσει την έντονη δέσμευση του Ηνωμένου Βασιλείου για υποστήριξη των προσπαθειών των δύο κοινοτήτων για μια συνολική λύση στο Κυπριακό.

Πολλά έχουν συμβεί από την τελευταία του επίσκεψη στην Κύπρο και θα θέλει να δει και να ακούσει από πρώτο χέρι τόσο για τις διμερείς σχέσεις όσο και πώς θα συνεχίσουν να εργάζονται μαζί για μια σειρά θεμάτων που αφορούν ασφάλεια, εξωτερική πολιτική και περιφερειακά θέματα.

Επίσης, θα έχουν σημαντικές συζητήσεις για το μέλλον της Ευρώπης.

Η μεταρρύθμιση της ΕΕ είναι προς το συμφέρον όλων των κρατών μελών και αυτό είναι ένα θέμα για το οποίο η Βρετανία και η Κύπρος συμμερίζονται παρόμοιους στόχους και είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις