ΚΥΠΡΟΣ

Στις Κεντρικές Φυλακές ο 17χρονος για το φόνο Αγγλοκύπριου

Στις Κεντρικές Φυλακές ο 17χρονος για το φόνο Αγγλοκύπριου

Στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι την έναρξη της δίκης του ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Κύπρου που θα συνεδριάσει στις 12 Ιανουαρίου 2015, θα κρατείται ο 17χρονος ύποπτος για το φόνο του Αγγλοκύπριου Michael Antony Louis Mina, 22 χρόνων, που διαπράχθηκε στις 16 Νοεμβρίου, στην περιοχή Μακένζη στη Λάρνακα.

Η Πρόεδρος του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας Μαρία Λοίζου, διαβάζοντας σήμερα την απόφαση της για το χώρο κράτησης του 17χρονου, ανέφερε ότι μετά τη μελέτη του μαρτυρικού υλικού που κατατέθηκε χθες ενώπιον της από την Κατηγορούσα Αρχή, «υπάρχει η πιθανότητα καταδίκης του ενώ είναι μεγάλος και ορατός ο κίνδυνος μη προσέλευσης του 17χρονου στη δίκη του».

Πρόσθεσε πως «ο χρόνος κράτησης του υπόπτου μέχρι την έναρξη της δίκης του ενώπιον του Κακουργιοδικείου στις 15/1/2015 δεν είναι τόσο μεγάλος» ώστε να μην τεθεί υπό κράτηση.

Η κ. Λοϊζου ανέφερε ακόμα ότι «ο ύποπτος δεν μπορεί να μείνει ελεύθερος» και έτσι διέταξε την κράτηση του στις Κεντρικές Φυλακές σε χώρο ο οποίος να πληροί τις προδιαγραφές του νομοθετικού πλαισίου, όσον αφορά τους ανήλικους.

Υπενθυμίζεται ότι ο ύποπτος παραδέχθηκε προφορικά στην Αστυνομία ότι επιτέθηκε και κτύπησε τον 22χρονο μια φορά στο λαιμό, με μαχαίρι που πήρε από το σπίτι του, τα χαράματα της 16ης Νοεμβρίου, κάτω από την πολυκατοικία όπου διέμενε.

Ο 17χρονος ανέφερε ακόμα στην Αστυνομία ότι οι διαφορές του με το θύμα χρονολογούνται από το καλοκαίρι όταν είχε συνάψει σχέση με την πρώην φιλενάδα του 22χρονου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις