ΚΥΠΡΟΣ

Ο Μπάιντεν στον Αναστασιάδη

Ο Μπάιντεν στον Αναστασιάδη

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατία Νίκο Αναστασιάδη επισκέφθηκε χθες (10/12/2014) αργά το απόγευμα ο Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, στο νοσοκομείο Mount Sinai.

Η συνάντηση διήρκεσε περίπου δεκαπέντε λεπτά κι όπως ανέφερε αργότερα - μιλώντας στους δημοσιογράφους - ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν περιορίστηκε σε φιλοφρονητική ανταλλαγή απόψεων.

"Ήταν μια επίσκεψη ενδιαφέροντος, όμως για αυτά θα πούμε πολύ περισσότερα όταν θα επιστρέψω στην πατρίδα μας και θα είμαι σε θέση να ενημερώσω και τους πολιτικούς αρχηγούς", είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προαναγγέλλοντας και άλλες υψηλού επιπέδου επισκέψεις την προσεχή εβδομάδα, οπότε αναμένεται να λάβει εξιτήριο και να διαμείνει σε ξενοδοχείο.

Διπλωματικές πηγές, ωστόσο, ανέφεραν ότι υπήρξε ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των δυο αντρών τόσο σε σχέση με το Κυπριακό, όσο και με τις εξελίξεις στην ΑΟΖ. Ο κ. Μπάιντεν ενημέρωσε ταυτόχρονα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις επαφές που είχε στην Τουρκία.

"Εξ' όσων πληροφορούμαι την ερχόμενη εβδομάδα θα με επισκεφθεί ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν γκι-Μουν ενδεχόμενα και η Αμερικανίδα Υφυπουργός Εξωτερικών, Βικτώρια Νούλαντ και ευελπιστώ ότι κατά τη διάρκεια αυτών των επαφών θα δοθεί η ευκαιρία να ανταλλάξουμε ολοκληρωμένες σκέψεις και απόψεις, όσο αφορά τη διαχείριση του μεγάλου θέματος που αφορά τη πατρίδα μας και βεβαίως τη διασφάλιση της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κύπρου".

Στην συνάντηση Μπάιντεν - Αναστασιάδη δεν επετράπη η παρουσία δημοσιογράφων, πέραν φωτογράφου του νοσοκομείου, έπειτα από απαίτηση του Λευκού Οίκου.
Παρόντες στη συνομιλία ήταν η πρώτη κυρία, Αντρη Αναστασιάδη κι ο μόνιμος αντιπρόσωπος, πρέσβης Νίκος Αιμιλίου.

πηγη ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις