ΚΥΠΡΟΣ

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου – Υπ. Συγκοινωνιών

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου – Υπ. Συγκοινωνιών

Εφ' όλης της ύλης συνάντηση είχαν σήμερα το πρωί, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και ο Υπουργός Συγκοινωνιών Μάριος Δημητριάδης, στην Αρχιεπισκοπή.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι η Εκκλησία βρίσκεται κοντά στην Κυβέρνηση. Από πλευράς του, ο Υπουργός Συγκοινωνιών τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ Κυβέρνησης-Εκκλησίας.

"Είχαμε μια συνομιλία εφ' όλης της ύλης. Είχαμε την ευκαιρία να δούμε σφαιρικά όλα τα θέματα που απασχολούν τον τόπο, την Κυβέρνηση, το Υπουργείο όπως και την Εκκλησία" πρόσθεσε.

Ο ρόλος της Εκκλησίας, σημείωσε, "είναι τέτοιος που πρέπει να ενδιαφέρεται για τον τόπο και το λαό και θέλουμε να ανατείλουν καλύτερες ημέρες και για το καλό της πατρίδας μας αλλά και για τη σταθερότητα στο χώρο της Μέσης Ανατολής".

Ο Αρχιεπίσκοπος υπενθύμισε ότι η Εκκλησία συνεργάζεται "πολύ στενά" με το Τμήμα Αρχαιοτήτων το οποίο υπάγεται στο Υπουργείο Συγκοινωνιών.

"Θα έχουμε στενές επαφές για αμοιβαίο συμφέρον. Εμείς είμαστε κοντά στην Κυβέρνηση και θέλουμε να τη βοηθούμε και η επιτυχία της θα είναι και επιτυχία αυτού του λαού" είπε.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών είπε ότι η Κυβέρνηση επιθυμεί τη συνεργασία με την Εκκλησία.

"Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ της Εκκλησίας και της Κυβέρνησης" ανέφερε, προσθέτοντας πως "είναι πολύ καλή η συνεργασία που έχουμε με την Εκκλησία".

Ο κ. Δημητριάδης διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι από πλευράς της η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να συζητήσει μαζί του "οτιδήποτε αφορά τις σχέσεις μεταξύ των δύο θεσμών ώστε να μπορούμε να βρίσκουμε συναινετικές λύσεις".

ΠΗΓΗ ΠΟΛΙΤΗΣ

Σχετικές ειδήσεις