ΚΥΠΡΟΣ

Εξιτήριο εντός της ημέρας για τον Αναστασιάδη

Εξιτήριο εντός της ημέρας για τον Αναστασιάδη

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, αναμένεται να εξέλθει σήμερα, Κυριακή (14/12/2014) από το νοσοκομείο «Όρος Σινά» (Mount Sinai) του Μανχάταν, όπου στις 2 Δεκεμβρίου είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, τύπου Maze, για τη διόρθωση της μιτροειδούς και της τριγλώχινας βαλβίδας, καθώς και για διόρθωση καρδιακής αρρυθμίας.

Ο κ. Αναστασιάδης πριν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο θα μιλήσει στους δημοσιογράφους, όπως επίσης και ο Αμερικανός γιατρός που τον χειρούργησε, Ντέιβιντ Άνταμς και ο ομογενής επεμβατικός καρδιολόγος του εν λόγω νοσοκομείου, Γιώργος Ντάγκας.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Κύπρου θα μεταβεί σε ξενοδοχείο της πόλης, όπου σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του, θα παραμείνει μέχρι το τέλος της εβδομάδας ή τις αρχές της επομένης.

«Η μετεγχειρητική κατάσταση της υγείας του εξελίχτηκε ομαλά, δεν υπήρξε κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα και πιστεύουμε ότι ο Πρόεδρος θα μπορεί να ταξιδέψει στην Κύπρο πριν τα Χριστούγεννα», ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ιατρική πηγή του νοσοκομείου.

Στο πλευρό του προέδρου Αναστασιάδη βρισκόταν συνεχώς η σύζυγός του, 'Αντρη Αναστασιάδη, καθώς και για αρκετές μέρες οι δυο θυγατέρες του, Ινώ και Έλσα.

Κατά την παραμονή του στο ξενοδοχείο, ο κ. Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, την Τετάρτη (17/12/2014), ενώ την Τρίτη (16/12/2014) θα συναντηθεί με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ, με τους οποίους θα συζητήσει τις τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό και την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

, οι οποίες αναχώρησαν από τη Νέα Υόρκη, επιστρέφοντας στην Κύπρο, την περασμένη Τετάρτη. Την ίδια μέρα, είχε επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Κύπρου στο νοσοκομείο ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.


Σχετικές ειδήσεις