ΚΥΠΡΟΣ

Δεν βρέθηκε φυσικό αέριο στην Κυπριακή ΑΟΖ

Δεν βρέθηκε φυσικό αέριο στην Κυπριακή ΑΟΖ

Απογοητευτικά ήταν τα αποτελέσματα της ερευνητικής γεώτρησης στο κοίτασμα Ονασαγόρας, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της ερευνητικής που ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας.

Όπως αναφέρει το sigmalive.gr, σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείο ενέργειας, η κοινοπραξία που διεξήγαγε τη γεώτρηση δεν εντόπισε οτιδήποτε εκμεταλλεύσιμο στο εν λόγω κοίτασμα.

Η κοινοπραξία ολοκληρώνει αυτές τις μέρες την ερευνητική γεώτρηση στον «Ονασαγόρα» και αναμένεται να προχωρήσει σε νέα γεώτρηση στο ίδιο οικόπεδο. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί πότε θα αρχίσει η νέα γεώτρηση, στο κοίτασμα «Αμαθούσα», του οικοπέδου 9.

«Το γεωτρύπανο SAIPEM 10000 θα συνεχίσει κανονικά το ερευνητικό πρόγραμμα που έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο», τονίζεται σε ανακοίνωση.

Ως προς τη γεώτρηση στον «Ονασαγόρα», το υπουργείο αναφέρει ότι ανορύχθηκε με το γεωτρύπανο SAIPEM 10000 και έφτασε στο προβλεπόμενο βάθος των 5.800 μέτρων, ενώ αποτελούσε έναν από τους στόχους οι οποίοι εντοπίστηκαν από την αξιολόγηση των σεισμικών δεδομένων που συλλέχθηκαν πριν από την έναρξη του γεωτρητικού προγράμματος.

«Η συγκεκριμένη αποτελεί την πρώτη από μια σειρά γεωτρήσεων που θα διενεργηθούν από το SAIPEM 10000 στην ΑΟΖ μας», προστίθεται.

Σχετικές ειδήσεις