ΚΥΠΡΟΣ

Πίνουν και οδηγούν οι Κύπριοι

Πίνουν και οδηγούν οι Κύπριοι

Οι Κύπριοι οδηγοί δεν φαίνεται να βάζουν μυαλό, παρά τις συνεχείς συστάσεις της Αστυνομίας ιδιαίτερα την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε ότι «η Τροχαία προχώρησε σε 162 καταγγελίες οδηγών για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και σε άλλες 50 για παραβίαση του ορίου ταχύτητας».

Η Αστυνομία προέβη σε άλλες 458 παρατηρήσεις προς οδηγούς για διάφορες τροχαίες παραβάσεις.

«Η Τροχαία θα βρίσκεται επί ποδός καθόλη τη διάρκεια των εορτών. Οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί με στόχο την αποτροπή δυστυχημάτων». Βαρύτητα θα δοθεί στην κατανάλωση αλκοόλ, στην υπερβολική ταχύτητα και στη χρήση ζώνης ασφαλείας και κράνους», πρόσθεσε ο κ. Αγγελίδης.

Κυβεία και ηλεκτρονικός τζόγος βρίσκονται επίσης σε έξαρση κατά την περίοδο των γιορτών, με την Αστυνομία να προβαίνει σε συνεχείς εκστρατείες.

«Μέλη της Αστυνομίας στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, διενήργησαν το βράδυ της Παρασκευής έλεγχο σε υποστατικό στη Λάρνακα, κατά τον οποίο εντοπίστηκαν πέντε πρόσωπα, τα οποία επιδίδονταν σε κυβεία και συγκεκριμένα ποκεριζέ. Από το υποστατικό παραλήφθηκαν ως τεκμήρια, 49 φίσιες, 108 τραπουλόχαρτα και χρηματικό ποσό», επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας.

Εξάλλου, στην Αμμόχωστο μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλημάτων διενέργησαν έλεγχο σε υποστατικό, όπου βάσει πληροφορίας, υπήρχαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές που μετατρέπονταν σε μηχανές τυχερού παιγνίου.

«Από το υποστατικό παραλήφθηκαν ως τεκμήρια, τρεις πύργοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις».

Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας τόνισε ότι οι έλεγχοι θα συνεχισθούν σε εντατικούς ρυθμούς καθόλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ

Σχετικές ειδήσεις