ΚΥΠΡΟΣ

Επίσημη επίσκεψη Κασουλίδη στο Ιράν

Επίσημη επίσκεψη Κασουλίδη στο Ιράν

Κυπριακό, περιφερειακές εξελίξεις με έμφαση στο Ιράκ, τη Λιβύη, τη Συρία και το Λίβανο, η αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους και οι εξελίξεις στις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα βρεθούν στο επίκεντρο των επαφών του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του στο Ιράν.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Υπουργός Εξωτερικών αναχωρεί αύριο για την Τεχεράνη, όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη.

«Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Τεχεράνη, ο κ. Κασουλίδης θα συναντηθεί με τον Ιρανό ομόλογό του κ. Mohammad Javad Zarif, ενώ θα πραγματοποιήσει ξεχωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Ιράν κ. Hassan Rouhani, τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της χώρας κ. Ali Larijani, τον πρώην Πρόεδρο κ. Akbar Hashemi Rafsanjani, καθώς και με το Σύμβουλο του Ανώτατου Θρησκευτικού Ηγέτη, αρμόδιο για θέματα εξωτερικής πολιτικής, κ. Ali Akbar Velayati», αναφέρεται.

Στο επίκεντρο των επαφών του κ. Κασουλίδη θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, προστίθεται, «οι διμερείς σχέσεις Κύπρου-Ιράν, το Κυπριακό, οι περιφερειακές εξελίξεις με έμφαση στο Ιράκ, τη Λιβύη, τη Συρία και το Λίβανο, η αντιμετώπιση του ISIL, καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν».

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο τη Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου.

ΠΗΓΗ sigmalive.com

Σχετικές ειδήσεις