ΚΥΠΡΟΣ

Επιτήδειοι εξαπατούν για δήθεν εράνους μέσω τηλεφώνου

Επιτήδειοι εξαπατούν για δήθεν εράνους μέσω τηλεφώνου

Με στόχο το εύκολο κέρδος, πολλοί είναι οι επιτήδειοι που χρησιμοποιούν τα αισθήματα αλληλεγγύης και βοήθειας των συμπολιτών μας και τους εξαπατούν προφασιζόμενοι ότι ανήκουν σε οργανωμένα σύνολα της κοινωνίας μας και διενεργούν εράνους για να αισχροκερδούν.

Το φαινόμενο αυτό, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, παρουσιάζει έξαρση αυτό το διάστημα, με τις ίδιες τις οργανώσεις να παραπονούνται και να καταγγέλλουν ότι κάποιοι τις χρησιμοποιούν παράνομα για να εξασφαλίσουν κέρδος.

Επειδή, σύμφωνα με την τελευταία νομοθεσία, ο έρανος από πόρτα σε πόρτα απαγορεύεται πλέον, οι επιτήδειοι έχουν σκαρφιστεί να τηλεφωνούν από σπίτι σε σπίτι, να λένε ότι είναι από μια συγκεκριμένη οργάνωση και ότι διενεργούν έρανο για βοήθεια ατόμων που την έχουν ανάγκη.

Αυτοί, συνήθως έχουν ευφράδεια λόγου, μπαίνουν στην καρδιά του συνομιλητή τους, εξασφαλίζουν ένα ποσό, το οποίο περνούν τις υπόλοιπες μέρες και το μαζεύουν από το σπίτι.

Σήμερα ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Γονέων Παιδιών Με Απώλεια Ακοής, με ανακοίνωση που εξέδωσε πληροφορεί το κοινό ότι δεν διενεργεί κανένα τηλεφωνικό η άλλο έρανο και ως εκ τούτου οι κλήσεις που γίνονται από συγκεκριμένο αριθμό για οικονομική βοήθεια των κωφών απόρων παιδιών είναι ψευδείς και σκοπό έχουν την αισχροκέρδεια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις