ΚΥΠΡΟΣ

Κατεχόμενα: Αντιδράσεις για πρωτόκολλο Τουρκίας–ψευδοκράτους

Κατεχόμενα: Αντιδράσεις για πρωτόκολλο Τουρκίας–ψευδοκράτους

Εξήντα έξι μη κυβερνητικές οργανώσεις με κοινή τους ανακοίνωση αντέδρασαν έντονα στο πρωτόκολλο Τουρκίας – ψευδοκράτους για ίδρυση "γραφείου συντονισμού εξωτερικού" στο "υπουργείο" νεολαίας και αθλητισμού (που αφορά τη μεταγραφή ποδοσφαιριστών στο τουρκικό πρωτάθλημα).

Σύμφωνα με τη "Χαλκίν Σεσί", οι 66 τ/κ ΜΚΟ θεωρούν ότι η "κυβέρνηση" με αυτή τη συμφωνία προχωρεί στη δημιουργία μιας "παράλληλης δομής" (έκφραση που χρησιμοποιείται στην Τουρκία για το κίνημα Γκιουλέν) και να περάσει στην Τουρκία σιγά σιγά η βούληση του "τ/κ λαού". Την κοινή ανακοίνωση διάβασε ο Κανί Κανόλ και καταδίκασε σφόδρα την εφαρμογή τέτοιων συμφωνιών "που απειλούν τη βούληση και την ύπαρξή μας ως κοινότητα" και ζήτησε αναθεώρηση και αναστολή του συγκεκριμένου πρωτοκόλλου, το οποίο χαρακτήρισε ως "παράλληλη δομή" στον τομέα του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Σημείωσε δε ότι το πρωτόκολλο αυτό έχει εγκριθεί από τη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση με διάρκεια πέντε χρόνια ενώ το "υπουργικό συμβούλιο" στα κατεχόμενα το ενέκρινε με διάρκεια ενός χρόνου, ένα βήμα – όπως είπε – που έγινε βιαστικά χωρίς να περάσει από τη "βουλή".

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις