ΚΥΠΡΟΣ

Ναμί για Κυπριακό: «Πέντε χαμένα χρόνια»

Ναμί για Κυπριακό: «Πέντε χαμένα χρόνια»

"Κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε χρόνων δεν υπήρξε καμία απολύτως πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό" τόνισε ολεγόμενος «υπουργός εξωτερικών» του ψευδοκράτους Οζντίλ Ναμί.

Οπως είπε στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Χαβαντίς» «Ήταν πέντε χαμένα χρόνια».

Χαρακτήρισε επίσης σημαντικό βήμα το ότι το «Barbaros» έφυγε από την Κύπρο και σημάδι καλής θέλησης της τουρκοκυπριακής πλευράς, προσθέτοντας ότι στη νέα εποχή υπάρχει ανάγκη μιας ομάδας που να πιστεύει στη λύση, να είναι εύρυθμη και δυναμική στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Με μια τέτοια ομάδα, είπε, η «κυβέρνηση» του ψευδοκράτους θα μπορεί να δουλέψει εύρυθμα.

Οι διαπραγματεύσεις, συνέχισε, θα μπορούσαν να επαναρχίσουν μετά τις λεγόμενες «προεδρικές εκλογές» της 19ης Απριλίου και όχι πριν, σημειώνοντας τη σημασία να υπάρχει μια δομή στην «προεδρία» του ψευδοκράτους που να πιστεύει στη λύση. Τότε, οι ίδιοι ως λεγόμενη «κυβέρνηση είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε σθεναρά τη διαδικασία λύσης».

Τον τελευταίο ένα χρόνο, πρόσθεσε, δεν έχουν κάνει βήματα εκτός του κοινού ανακοινωθέντος της 11ης Φεβρουαρίου.

Ευχήθηκε όπως η απομάκρυνση του «Barbaros», να ληφθεί θετικά από την ελληνοκυπριακή πλευρά και να επαναρχίσουν οι συνομιλίες.

Σχετικές ειδήσεις