ΚΥΠΡΟΣ

Άστατος ο καιρός µε τοπικές βροχές στην Κύπρο

Άστατος ο καιρός µε τοπικές βροχές στην Κύπρο

Αστατος είναι σήμερα ο καιρός στη Κύπρο µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες.

Σε καταιγίδα δυνατό να σηµειωθεί και χαλάζι ενώ στα ψηλότερα ορεινά αναµένεται χιονόπτωση. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη και στα δυτικά και βόρεια παράλια µέχρι κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθµούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα εξακολουθήσει να είναι κυρίως συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, ιδιαίτερα αρχικά το βράδυ. Στα ψηλότερα ορεινά αναµένεται χιονόπτωση. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ για να καταστούν σύντοµα βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ισχυροί, 5 Μποφόρ και τοπικά στα προσήνεµα παράλια και ορεινά µέχρι πολύ ισχυροί, 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη στα νότια και ανατολικά παράλια αλλά στα δυτικά και βόρεια παράλια θα είναι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 7 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και στους µηδέν βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός.

Το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα εξακολουθήσει να είναι παροδικά συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά, νότια και ορεινά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναµένεται χιονόπτωση Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή κατά το Μεγάλο Σάββατο, ενώ µικρή άνοδος αναµένεται την Κυριακή του Πάσχα.

Τη ∆ευτέρα του Πάσχα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, όµως νεφώσεις που σταδιακά θα αναπτύσσονται αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή και µεµονωµένη καταιγίδα, κυρίως στο εσωτερικό, στα νοτιοανατολικά και στα ορεινά, τις µεσηµβρινές και απογευµατινές ώρες. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή περαιτέρω άνοδο.,

Πηγή ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις