ΚΥΠΡΟΣ

Ντάισελμπλουμ: Άνοιξε ο δρόμος για την επόμενη αξιολόγηση στην Κύπρο

Ντάισελμπλουμ: Άνοιξε ο δρόμος για την επόμενη αξιολόγηση στην Κύπρο

«Η ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων έχει έτσι αποκατασταθεί», είπε με ικανοποίηση οΠρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά τη σημερινή συνάντηση του Eurogroup (24/4/2015),εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στην Κύπρο.

Οπως είπε χαρακτηριστικά "η έγκριση του πλαισίου αφερεγγυότητας αποτελεί σημαντικό βήμα που επαναφέρει το πρόγραμμα σε τροχιά και θα επιτρέψει στους θεσμούς να επιστρέψουν στη Λευκωσία για την επόμενη αξιολόγηση".

«Πληροφορηθήκαμε ότι στις 17 Απριλίου ότι η κυπριακή Βουλή νομοθέτησε για να τεθεί σε ισχύ ένα πλαίσιο αφερεγγυότητας και για να τεθεί ένα τέρμα στην αναστολή του πλαισίου των εκποιήσεων», είπε.

Αυτό το πλαίσιο, εξήγησε ο κ. Ντάισελμπλουμ, «είναι απαραίτητο για να αποκατασταθεί η συμμόρφωση με τις προαπαιτούμενες δράσεις της 5ης αξιολόγησης».

Γι' αυτό, πρόσθεσε, «χαιρετίσαμε αυτό το σημαντικό βήμα που επαναφέρει το πρόγραμμα σε τροχιά (και) θα επιτρέψει στους θεσμούς να επιστρέψουν στη Λευκωσία για να πραγματοποιήσουν την επόμενη αξιολόγηση».

Ο Πρόεδρος του Eurogroup αναφέρθηκε επίσης στην άρση των περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων αποκαλώντας την «ακόμη μια σημαντική εξέλιξη».

πηγη ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις