ΚΥΠΡΟΣ

Στην Κύπρο η Τρόικα

Στην Κύπρο η Τρόικα

Ξεκίνησαν σήμερα (27/4/2015) τις επαφές τους στην Κεντρική Τράπεζα τεχνοκρατικά κλιμάκια της Τρόικας για χρηματοπιστωτικά θέματα, στο πλαίσιο της αξιολόγησης του κυπριακού προγράμματος προσαρμογής.

Αύριο το πρωί θα επσικεφτούν το ΥΠΟΙΚ για να εξετάσουν κυρίως την πρόοδο που έχει γίνει στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Τόσο στην Κεντρική Τράπεζα (ΚΤ) όσο και στο Υπουργείο Οικονομικών τα κλιμάκια της Τρόικας θα παραμείνουν μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, 30 Απριλίου, ενώ θα επανέλθουν στις 6 Μαΐου.

Σε γραπτή δήλωση, η Εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής τράπεζας Αλίκη Στυλιανού αναφέρει ότι «τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικα που χειρίζονται τα θέματα του τραπεζικού τομέα αρχίζουν τις συναντήσεις στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου σήμερα το απόγευμα έως και την Πέμπτη 30 Απριλίου".

"Θα καλύψουν θέματα που αφορούν τις αναδιαρθρώσεις των μη εξυπηρετούμενων δανείων, θέματα εποπτείας και θα έχουν συναντήσεις με τις τράπεζες, καθώς και με το κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που έχει την εποπτεία των συστημικών τραπεζών της Κύπρου", σημείωσε.

Τα κλιμάκια, σύμφωνα με την Εκπρόσωπο της ΚΤ, θα επανέλθουν την Τετάρτη 6 Μαΐου για συζήτηση του επικαιροποιημένου μνημονίου και θα αναχωρήσουν από την Κύπρο, την Παρασκευή 8 Μαΐου».

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ένα από τα σημαντικότερα θέματα που θα συζητηθεί είναι το θέμα της πώλησης πακέτων δανείων. Η ΚΤ έχει ετοιμάσει και αποστείλει στην Τρόικα το σχετικό νομοσχέδιο για να δώσει τα σχόλια της.

Τέλος, αύριο το πρωί ξεκινούν επαφές στο ΥΠΟΙΚ τεχνικά κλιμάκια της Τρόικας, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τις 30 Απριλίου. Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν οι ιδιωτικοποιήσεις, τα δημοσιονομικά, το ΓεΣΥ και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις