ΚΥΠΡΟΣ

Εμπλοκή των ΗΕ στο Κυπριακό;

Εμπλοκή των ΗΕ στο Κυπριακό;

Τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αναμένεται να εμπλακούν στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, εκτιμά η κυπριακή κυβέρνηση.

Αναλυτικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπό της, Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι ενδεχομένως αυτή τη βδομάδα να υπάρξουν και κάποιες συγκεκριμένες εξελίξεις από αμερικανικής πλευράς, την οποία πληροφορίες φέρουν να διορίζει ειδικό απεσταλμένο για το Κυπριακό.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ, Έσπεν Άιντε, θα έχει αύριο συνάντηση )5/5/2015) με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, και ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι και η επίσημη επανέναρξη των συνομιλιών, η οποία ενδεχομένως να ανακοινωθεί αμέσως μετά το δείπνο που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα (11/5/2015) ανάμεσα στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων.

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας σε σχέση με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), ο εκπρόσωπος είπε ότι αυτή τη στιγμή η μόνη πρόταση που υπάρχει στο τραπέζι είναι η πρόταση του Προέδρου Ν. Αναστασιάδη για την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου. «Εμείς δεν έχουμε την επίσημη ενημέρωση από πλευράς του κ. Aκιντζί για το τι έχει υπόψη του σε σχέση με τα ΜΟΕ, πέραν από κάποιες δηλώσεις. Αντιλαμβάνεστε ότι πρόκειται για σοβαρά θέματα για τα οποία πρέπει να ενημερωθούμε λεπτομερέστατα, για να μπορούμε να τοποθετηθούμε», προσέθεσε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Σχετικές ειδήσεις