ΚΥΠΡΟΣ

Η Κύπρος υπέγραψε τον Διεθνή Χάρτη Ενέργειας

Η Κύπρος υπέγραψε τον Διεθνή Χάρτη Ενέργειας

Οι πρόσφατες ανακαλύψεις σημαντικών ποσοτήτων φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο απαιτούν τη συνεργασία όλων των χωρών της περιοχής, με σκοπό την ανάδειξη του ρόλου της ως νέο ενεργειακό διάδρομο για την Ευρώπη και άλλες περιοχές, δήλωσε ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στις Κάτω Χώρες, Κυριάκος Κούρος.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Κούρος υπέγραψε στις 20 Μαΐου τον Διεθνή Χάρτη Ενέργειας εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια Υπουργικής Διάσκεψης στη Χάγη.

Στην ομιλία του ο Πρέσβης Κούρος εξέφρασε την πλήρη στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Διεθνή Χάρτη Ενέργειας και τους σκοπούς του, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «αποτελεί το κατάλληλο πλαίσιο για τη συνεργασία αυτή και ενισχύει την εμπιστοσύνη στις επενδύσεις και το εμπόριο».

Η Διάσκεψη διοργανώθηκε από την Κυβέρνηση των Κάτω Χωρών και τη Γραμματεία του Χάρτη Ενέργειας στη Χάγη.

Τον Διεθνή Χάρτη Ενέργειας υιοθέτησαν 73 χώρες από διάφορες γεωγραφικές περιοχές και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στη Διάσκεψη συμμετείχαν και εκπρόσωποι από άλλους διεθνείς οργανισμούς, ενώ στο πλαίσιο αυτής πραγματοποιήθηκε υψηλού επιπέδου επιχειρηματική εκδήλωση με θέμα «Επενδύοντας στην Ενέργεια».

Ο Διεθνής Χάρτης Ενέργειας είναι μια δήλωση πολιτικών προθέσεων με στόχο την ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων που σχετίζονται με την ενέργεια σε διεθνές επίπεδο.

Σχετικές ειδήσεις