ΚΥΠΡΟΣ

Προκάλεσαν ξανά οι «Γκρίζοι Λύκοι» στα Κατεχόμενα

Προκάλεσαν ξανά οι «Γκρίζοι Λύκοι» στα Κατεχόμενα

Με άγριες διαθέσεις, Γκρίζοι Λύκοι συγκεντρώθηκαν σήμερα (22/5/2015) έξω από το λεγόμενο δικαστήριο στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, όπου συνεχίστηκε, με τις καταθέσεις μαρτύρων, η δίκη του ζεύγους των Τουρκοκυπρίων, Κοράι Μπασντογκρουλτμασί και Σινέλ Σενέμ Σουνέλ, οι οποίοι κατηγορούνται επειδή ανάρτησαν την κυπριακή σημαία έξω από το σπίτι τους και το κατάστημά τους τον Ιούνιο του 2013.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, οι Γκρίζοι Λύκοι κρατούσαν σημαίες του ψευδοκράτους, καθώς και τουρκικές σημαίες και φώναζαν συνθήματα όπως «Η Κύπρος είναι τουρκική και πάντα θα είναι».

Αντιδρώντας ο Κοράι Μπασντογκρουλτμασί άνοιξε μια κυπριακή σημαία και τους απάντησε με συνθήματα όπως «Η ειρήνη δεν μπορεί να αποφευχθεί στην Κύπρο», «Η Κύπρος ανήκει στο λαό της Τ/κ, Ε/κ, Μαρωνίτες, Λατίνους και Αρμένιους».

Όπως αναφέρει το philenews.gr, οι Γκρίζοι Λύκοι προσπάθησαν να επιτεθούν στο ζεύγος, αλλά τους εμπόδισε η αστυνομία των κατεχομένων. Μετά τη διαδικασία, ο Μπασντογκρουλτμασί και η Σουνέλ, καθώς και υποστηρικτές τους, πέρασαν στην άλλη πλευρά του δρόμου, υπό την προστασία της αστυνομίας. Το ζεύγος έκανε το σήμα της ειρήνης, ενώ κρατούσε ένα κλαδί ελιάς που τους δόθηκε χθες κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης υπέρ τους στο Λήδρα Πάλας.

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχιστεί στις 26-27 Μαΐου.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό στα κατεχόμενα, έχουν ληφθεί μέτρα ασφαλείας από την αστυνομία τόσο έξω από το σπίτι όσο και έξω από το κατάστημα του ζεύγους.

Σχετικές ειδήσεις