ΚΥΠΡΟΣ

Συναγερμός στη Πάφο για επείγουσα προσγείωση Τουρκικού IL 76

Συναγερμός στη Πάφο για επείγουσα προσγείωση Τουρκικού IL 76

Οι Αρχές του Διεθνούς Αεροδρομίου Πάφου, τέθηκαν σε επιφυλακή, ότανζήτησε άδεια για επείγουσα προσγείωση, τούρκος πιλότοςφορτηγού αεροπλάνου.

Το αεροσκάφος, που είχε προορισμό τη Λιβύη, παρουσίασε χθες το απόγευμα (24/5/2015)πρόβλημα σε μία μηχανή του, ενώ πετούσε στον εναέριο χώρο της Κύπρου και σε απόσταση περίπου 15 λεπτών δυτικά της Πάφου.

Ο πιλότος του αεροπλάνου, τύπου IL 76, ανέφερε συγκεκριμένα πως παρουσίαζε διαρροή λαδιού η μία εκ των τεσσάρων μηχανών του αεροσκάφους και ζήτησε προτεραιότητα για επείγουσα προσγείωση στο Αεροδρόμιο Πάφου.

Η άδεια από τις Αρχές του αερολιμένα δόθηκε και το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια και χωρίς πρόβλημα στο Διεθνές Αεροδρόμιο, όπου και παρέμεινε μέχρι την επιδιόρθωση του προβλήματος, για το οποίο επιστρατεύθηκαν τεχνικοί.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το συμβάν, η Πυροσβεστική που σταθμεύει στο Αεροδρόμιο τέθηκε σε πλήρη επιφυλακή κοντά στον διάδρομο προσγείωσης, ενώ και οι υπόλοιπες υπηρεσίες ασφαλείας του Αεροδρομίου, καθώς και η Μονάδα Έρευνας και Διάσωσης της Δημοκρατίας ήταν σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας για την αντιμετώπιση κάθε ενδεχομένου –

ΠΗΓΗ philenews.com

Σχετικές ειδήσεις