ΚΥΠΡΟΣ

Κατεχόμενα: Δεύτερος γύρος διαβουλεύσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης

Κατεχόμενα: Δεύτερος γύρος διαβουλεύσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης
Δεύτερο γύρο επαφών με τα “κοινοβουλευτικά” κόμματα θα έχει αύριο το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό κόμμα για το σχηματισμό “κυβέρνησης”, αφού σήμερα αξιολογεί ενδοκομματικά τις χθεσινές (1/7/2015) πρώτες επαφές.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο “πρωθυπουργός” Οζκάν Γιοργκαντζίογλου αναμένεται να δώσει την παραίτησή του αύριο στον Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος επιστρέφει στα κατεχόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής. Αμέσως μετά αναμένεται να συναντηθεί με τον Τ/κ ηγέτη ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και εφόσον λάβει την εντολή σχηματισμού “κυβέρνησης” να την δώσει στον Ομέρ Καλιοντζού, “βουλευτή” Κερύνειας για να προχωρήσει σε “κυβέρνηση” συνεργασίας.

Μιλώντας στο τ/κ “πρακτορείο ειδήσεων”, ο κ. Ταλάτ είπε ότι δύο κόμματα υπάρχουν για το σχηματισμό “κυβέρνησης” και αυτά είναι το κόμμα Εθνικής Ενότητας και το Δημοκρατία με τα οποία θα συναντηθούν και αύριο για να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες. Πρόσθεσε ότι στο παρόν στάδιο δεν τίθεται θέμα δημοσιοποίησης του “κυβερνητικού” προγράμματος που έχει ετοιμάσει το κόμμα του αλλά αυτό θα γίνει μόλις ολοκληρωθούν οι επαφές.

πηγη ΠΟΛΙΤΗΣ