ΚΥΠΡΟΣ

Ψηφίσματα συμπαράστασης από Κυπριακή Βουλή και Εθνοσυνέλευση Τυνησίας

Ψηφίσματα συμπαράστασης από Κυπριακή Βουλή και Εθνοσυνέλευση Τυνησίας

Με ψηφίσματα τους που κοινοποίησαν με επιστολές τους προς την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, τόσο η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κύπρου όσο και η Εθνοσυνέλευση των Αντιπροσώπων της Τυνησίας εκφράζουν την αλληλεγγύη τους προς τον ελληνικό λαό και καλούν τις κυβερνήσεις και τους θεσμούς της ΕΕ να σεβαστούν τις δημοκρατικές επιλογές του.

Ειδικότερα, στο τελικό κείμενο του ψηφίσματος που εγκρίθηκε χθες από την Ολομέλεια της Κυπριακής Βουλής τονίζεται μεταξύ άλλων :

«Επειδή η Ελλάδα βιώνει τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση στην ιστορία της μετά το Β παγκόσμιο πόλεμο.

Επειδή τα μέτρα που επιβλήθηκαν από τους διεθνείς δανειστές αποδείχθηκαν κατά ομολογία και των ιδίων, λανθασμένα και ανεπαρκή ενώ δεν εξυπηρετούν τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του ελληνικού λαού και αποδυναμώνουν τη θέση της Ελλάδας στο διεθνή και ευρωπαϊκό χώρο. Επειδή η Ελλάδα είναι ισότιμο μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης. Η Βουλή των Αντιπροσώπων καλεί τις κυβερνήσεις και τους Θεσμούς της ΕΕ:

-Να υποστηρίξουν με θέρμη μια Ευρώπη στην οποία κυριαρχούν οι αρχές της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, της ισότητας, της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας έναντι των σκοπιμοτήτων, του οικονομισμού και της εξυπηρέτησης συμφερόντων εξωθεσμικών κέντρων εξουσίας.

-Να επανεξετάσουν τις προτάσεις τους προς την ελληνική κυβέρνηση, ώστε μέσα στα προτεινόμενα μέτρα να υπάρχουν σαφείς αναπτυξιακές επιδιώξεις και σκοποί για την οικονομία της χώρας.

-Να σεβαστούν απόλυτα τις δημοκρατικές επιλογές του ελληνικού λαού και τη λαϊκή κυριαρχία και να ληφθούν οι ανάλογες διαρθρωτικές αποφάσεις σε πολιτικό επίπεδο.

«Η δική σας νίκη θα είναι και δική μας», τονίζεται σε επιστολή που απέστειλαν προς την πρόεδρο της Βουλής τα μέλη της Εθνοσυνέλευσης των Αντιπροσώπων του Λαού στην Τυνησία και βουλευτές του κόμματος του Λαϊκού Μετώπου.

Ταυτόχρονα εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα που κάνει ο ελληνικός λαός για το μέλλον του, ενάντια στη πολιτική, όπως σημειώνουν, της Τρόϊκα, που «δεν παύει να θέλει να επιβάλει την εξακολούθηση ενός προγράμματος λιτότητας ενώ έχει προκαλέσει στην Ελλάδα βαριά οικονομική ύφεση, μια ξεκάθαρη οπισθοδρόμηση που απέρριψε μαζικά ο ελληνικός λαός στις βουλευτικές εκλογές».

«Την 5η Ιουλίου 2015 θα ψηφίσουμε συμβολικά ΟΧΙ στη λιτότητα, στη μείωση των συντάξεων και στην αύξηση του ΦΠΑ. ΟΧΙ στη φτώχεια και στα προνόμια. ΟΧΙ στον εκβιασμό και την αποσάθρωση των κοινωνικών δικαιώματων. ΟΧΙ στον φόβο και την καταστροφή της Δημοκρατίας.
Ναι στην αξιοπρέπεια, στην κυριαρχία, στη Δημοκρατία και στην αλληλεγγύη των πολιτών της Τυνησίας προς τους Έλληνες», καταλήγει η επιστολή.