ΚΥΠΡΟΣ

Κάνουν ταβέρνα το σπίτι της Τιτίνας Λοϊζίδου στα Κατεχόμενα!

Κάνουν ταβέρνα το σπίτι της Τιτίνας Λοϊζίδου στα Κατεχόμενα!

Σε ταβέρνα θα μετατραπεί το σπίτι της Ελληνοκύπριας Τιτίνας Λοϊζίδου στην Κερύνεια, το οποίο κατέχει παράνομα μια τουριστική εταιρεία ανάπτυξης, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Κίπρις».

Ο Κεμάλ Χιφζίογλου, ιδιοκτήτης της εταιρείας Μαβί Ντορούκ, ο οποίος μάλιστα διαμένει προσωρινά στην οικία, δήλωσε στην εφημερίδα ότι μέχρι σήμερα έχει ξοδέψει 3 εκατ. δολάρια για την αποκατάσταση του σπιτιού, ενώ σκοπεύει να ξοδέψει άλλα 1,5 εκατομμύρια.

Αφού διευκρίνισε μάλιστα ότι τα χρήματα αυτά προέρχονται από την προσωπική περιουσία του, πρόσθεσε ότι συγγενείς της κυρίας Λοϊζίδου επισκέφθηκαν το σπίτι την περασμένη εβδομάδα, είδαν τις εργασίες που γίνονται και τον ευχαρίστησαν για την επένδυση που κάνει.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η οικία της Τιτίνας Λοϊζίδου στην κατεχόμενη Κερύνεια, παραμένει ιδιοκτησία της, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η Κύπρια είχε κερδίσει προσφυγή κατά της Τουρκίας το 1998, εξασφαλίζοντας 1.300.000 ευρώ ως αποζημίωση για στέρηση περιουσίας, καθώς και το δικαίωμα επιστροφής της περιουσίας της, που έχασε κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Άνοιξε, έτσι, το δρόμο στα υπόλοιπα θύματα της τουρκικής εισβολής για προσφυγή στο ΕΔΑΔ.

Η Τουρκία ωστόσο ποτέ δεν εφάρμοσε ολόκληρη την απόφαση, καταβάλλοντας μόνο την αποζημίωση στη Λοϊζίδου, το 2003, χωρίς να της επιστρέψει την περιουσία της…

Σχετικές ειδήσεις