ΚΥΠΡΟΣ

Στην Αγία Νάπα το γλυπτό «Αγρότισσα»

Στην Αγία Νάπα το γλυπτό «Αγρότισσα»

Το εντυπωσιακό γλυπτό «Αγρότισσα» που φιλοτέχνησε ο Κερκυραίος καλλιτέχνης Αγγελος Γερακάρης τοποθετήθηκε πρόσφατα στο κέντρο της Αγίας Νάπας.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι «το γλυπτό της Αγρότισσας είναι κατασκευασμένο από ορείχαλκο, ύφους 2.10 μέτρων και απεικονίζει τη γυναίκα της γης και του μόχθου, η οποία μαζεύει τους καρπούς των κόπων της και ευγνωμονεί για τη θεία συγκομιδή».

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος «εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ένα ακόμη σημείο αναφοράς έχει ολοκληρωθεί, το οποίο αναδεικνύει τον παραδοσιακό χαρακτήρα του Δήμου και των κατοίκων του τα παλαιότερα χρόνια και θα συμβάλει στην αναβάθμιση της αισθητικής του κέντρου του».

Τα εγκαίνια του γλυπτού θα τελέσουν την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015 στις 8.15 το βράδυ ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης και ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος, στα πλαίσια του Αγροτικού Φεστιβάλ Πολιτιστικής Κληρονομιάς που διοργανώνει η ΕΚΑ Αμμοχώστου.


ΠΗΓΗ ikypros.com

Σχετικές ειδήσεις