ΚΥΠΡΟΣ

Αναστασιάδης: Χαιρέτισε την συμπαράσταση της ελληνικής κυβέρνησης στο κυπριακό

Αναστασιάδης: Χαιρέτισε την συμπαράσταση της ελληνικής κυβέρνησης στο κυπριακό

Τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο Κυπριακό χαιρέτισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας στους Κυπρίους αποδήμους.

Σε ομιλία του στο 18ο Παγκόσμιο ων Συνέδριο Αποδήμων Κυπρίων, ο κ. Αναστασιάδης έκανε αναφορά στην προσφώνηση του επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, Μιχάλη Κόκινου, λέγοντας: «Χαιρετίζω ειλικρινά αυτό που ανέφερε προηγουμένως ο Μιχάλης Κόκκινος, χαιρετίζω τη στάση της Ελλάδας και τη συμπαράσταση που έχουμε από τη σημερινή κυβέρνηση στον εν εξελίξει διάλογο».

Ο κ. Κόκκινος επανέλαβε με τρόπο κατηγορηματικό τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης, «όπως αυτή εκφράστηκε από τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, τον Νίκο τον Κοτζιά, για κατάργηση των εγγυήσεων και αποχώρηση του τουρκικού στρατού κατοχής από την Κύπρο». Επίσης , είπε, «στέλνουμε ένα μήνυμα στους γείτονές μας τούρκους ότι ο λαός αυτός δεν πολεμά με όπλα πολεμά με την καρδιά, το μυαλό και τις ιδέες. Και αυτά τα όπλα δεν υποτάσσονται από κανένα στρατό κατοχής».
Ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, εξέφρασε την ευχή η Κύπρος «να ζήσει ενωμένη και αδελφωμένη, χωρίς εγγυητές και προστάτες».

Εν τω μεταξύ, απάντηση στις επικρίσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης για την πολιτική του στο Κυπριακό έδωσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης από το βήμα του 18ου Συνεδρίου των Αποδήμων Κυπρίων. Τόνισε ότι «κανένας δεν επιθυμεί μέσα από το διάλογο τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας». Συνέχισε λέγοντας ότι «αυτό που επιδιώκει η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι η μετεξέλιξη» και ξεκαθάρισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι μόνο η ελεύθερη περιοχή, την οποία ελέγχει η κυβέρνηση, αλλά είναι και κατεχόμενα. Πρόσθεσε ότι «ο αγώνας μας πρέπει να είναι μέσα από τη μετεξέλιξη η απελευθέρωση, η επανένωση, η απαλλαγή από τον κατοχικό στρατό, η δημιουργία ενός σύγχρονου κράτους που θα διασφαλίζει ανθρώπινα δικαιώματα όλων ανεξαίρετα των Κυπρίων».

Σχετικές ειδήσεις