ΚΥΠΡΟΣ

Το μήνυμα του Μάρτιν Σουλτς σε Αναστασιάδη και Ακιντζί

Το μήνυμα του Μάρτιν Σουλτς σε Αναστασιάδη και Ακιντζί

Η Κύπρος, θα μπορούσε να αποτελέσει το αστέρι της αυγής για την Ευρώπη, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, αναφερόμενος στις πιθανότητες εξεύρεσης μιας λύσης στο κυπριακό πρόβλημα.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια αποκλειστικής συνέντευξης του στο SigmaLive, για το μήνυμα που θέλει να στείλει για τον εν εξελίξει διάλογο στο κυπριακό, ο Μάρτιν Σουλτς είπε ότι το μήνυμα του προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Μουσταφά Ακιντζί, είναι να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ και το παράθυρο ευκαιρίας που υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Είπε επίσης ότι βρίσκεται σε συχνή επαφή με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εξελίξεις.

«Eίμαι απόλυτα πεπεισμένος, ότι αν αυτοί οι δύο άντρες, οι σύμβουλοι τους, και οι πληθυσμοί που εκπροσωπούν, τους υποστηρίξουν και τελικά έχουμε μια συμφωνία στην Κύπρο, αυτό θα δείξει σε όλους μας εδώ στην Ευρώπη, ότι ακόμα και σε περιόδους μεγάλων κρίσεων, η Ευρώπη έχει στιγμές που με καλή θέληση μπορεί να πετύχει την ειρήνη και την σταθερότητα», είπε χαρακτηριστικά.

«Η Κύπρος θα μπορούσε να αποτελέσει ένα σημάδι ελπίδας για την χώρα αλλά και ένα αστέρι της αυγής για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση», κατέληξε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

ΠΗΓΗ sigmalive.com

Σχετικές ειδήσεις