ΚΥΠΡΟΣ

ΥΠΟΙΚ Κύπρου: 490 άτομα-εταιρείες στην κυπριακή λίστα Λαγκάρντ

ΥΠΟΙΚ Κύπρου: 490 άτομα-εταιρείες στην κυπριακή λίστα Λαγκάρντ

Η λίστα Λαγκάρντ που παραλήφθηκε από τις κυπριακές αρχές περιλαμβάνει 490 περιπτώσεις, οι οποίες αφορούν είτε φυσικά είτε νομικά πρόσωπα, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Μιλώντας ενώπιον της κοινής συνεδρίας των Επιτροπών Ελέγχου και Θεσμών, στη Βουλή, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι τα στοιχεία της λίστας παρουσιάζουν υπόλοιπα καταθέσεων του Δεκεμβρίου 2005 και Δεκεμβρίου 2006 στην τράπεζα HSBC της Ελβετίας, που στην περίπτωση των φυσικών προσώπων φέρεται να είναι Κύπριοι ή να έχουν κυπριακή διεύθυνση.

Συμπλήρωσε ότι τα το φυσικά η νομικά πρόσωπα είναι συνδεδεμένα με έναν η περισσότερους λογαριασμούς.

Πρόκειται για ακατέργαστες πληροφορίες που έχουν παραληφθεί από το Τμήμα Φορολογίας και μια προς μια θα πρέπει να εξεταστούν, είπε ο Υπουργός.

Ανέφερε εξάλλου ότι η λίστα Λαγκάρντ ανήκει στην κατηγορία υψηλού ρίσκου χωρίς αμφιβολία.

Είμαστε αποφασισμένοι να ακολουθήσουμε την οδό του αξιόπιστου χειρισμού, ανέφερε ο Υπουργός, προσθέτοντας ότι δεν αποτελεί απλώς πολιτική απόφαση, αλλά υποχρέωση που προκύπτει από τη νομοθεσία.

Είπε ακόμη ότι με οδηγίες του Εφόρου Φορολογίας έχει ξεκινήσει ο λεπτομερής έλεγχος των ακατέργαστων στοιχείων, ενώ ανέφερε ότι μέσα από τη διαδικασία θα προκύψει ίσως και μια ένδειξη για ενδεχόμενο εισπρακτικό όφελος για το κράτος.

ΠΗΓΗ ikypros.com

Σχετικές ειδήσεις