ΚΥΠΡΟΣ

Χωρίς δάσκαλο δημοτικό σχολείο της Κύπρου

Χωρίς δάσκαλο δημοτικό σχολείο της Κύπρου

Τα παιδιά της Γ τάξης του δημοτικού σχολείο Καϊμακλίου στην Κύπρου ξεκίνησαν τη νέα σχολική χρονιά χωρίς δάσκαλο.

Στην καταγγελία προέβη με επιστολή του ο Σύνδεσμος Γονέων.

Σε δηλώσεις του στο SigmaLive ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων Κωνσταντίνος Ιακώβου, ανέφερε ότι κάθε χρόνο υπάρχουν ολοένα και περισσότερα προβλήματα στο σχολείο της ακριτικής περιοχής.

Παρόλες τις γραπτές και τηλεφωνικές προσπάθειες που έχουμε κάνει, Γονείς και Εκπαιδευτικοί προς στο Υπουργείο Παιδείας, δεν κατέστη δυνατόν να αντιληφθεί κανένας στο Υπουργείο το μέγεθος του σοβαρού αυτού προβλήματος και να προχωρήσει άμεσα στην επίλυση του.

Ωστόσο σήμερα μετά και από παρέμβαση του ίδιου του Υπουργού, στο σχολείο μετέβη μία αντικαταστάτρια δασκάλα. Σημειώνεται παράλληλα ότι υπάρχει ανάγκη και για ακόμα έναν εκπαιδευτικό και είναι εις γνώση του Υπουργείου Παιδείας.

Την προηγούμενη βδομάδα σύμφωνα με τον κ. Ιακώβου, παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Παιδείας ότι όλα έχουν αρχίσει ομαλά, τα παιδιά στο σχολείο Καϊμακλίου το μόνο που έκαναν ήταν να παίζουν στην αυλή, να ζωγραφίζουν και βλέπουν ταινίες αναμένοντας τον/την δάσκαλο/α που θα αναλάβει την τάξη τους.

Μετά απο μία βδομάδα, αντικαταστάθηκε η μια εκ των δύο δασκάλων

Απαντώντας στις κατηγορίες των γονέων, ο Διευθυντής δημοτική εκπαίδευσης Ελπιδοφόρος Νεοκλέους, ανέφερε στο SigmaLive, ότι το πρόβλημα, προέκυψε λόγω εγκυμοσύνης της προηγούμενης δασκάλας και λόγω τραυματισμού άλλης.

Όπως είπε η καθυστέρηση αντικατάστασης δασκάλου, οφείλεται σε πρακτικούς λόγους, όπως είναι η άρνηση αντικαταστατών να αναλάβουν για λίγο διάστημα τα καθήκοντά τους. Εξάλλου είπε, η Επιτροπή εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, στέλνει αντικαταστάτες δάσκαλους κατά τη δεύτερη βδομάδα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, εφόσον καταγραφούν οι απώλειες.

Ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Νεοκλέους, γίνονται διεργασίες προκειμένου να επιλύεται στο εξής, πιο σύντομα το πρόβλημα με τους αντικαταστάτες.

πηγη sigmalive.com

Σχετικές ειδήσεις