ΚΥΠΡΟΣ

Η Κύπρος τιμά την 55η Ανεξαρτησιά της με στρατιωτική παρέλαση

Η Κύπρος τιμά την 55η Ανεξαρτησιά της με στρατιωτική παρέλαση

O κυπριακός Ελληνισμός τιμά σήμερα την 55η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Άρχισε στις 11.00 η στρατιωτική παρέλαση στο Στρόβολο, με τη συμμετοχή πεζοπόρων και μηχανοκίνητων τμημάτων της Εθνικής Φρουράς, της ΕΛΔΥΚ, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Άμυνας.

Το χαιρετισμό της παρέλασης έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, πλαισιούμενος από τον υπουργό Άμυνας, Χριστόφορο Φωκαϊδη και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη, παρουσία της πολιτικής, της θρησκευτικής, της στρατιωτικής ηγεσίας και πλήθους κόσμου.

Εκ μέρους της ελληνικής Κυβέρνησης στην παρέλαση παρευρίσκεται ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής και τα Κόμματα, σε διακηρύξεις τους, τιμούν τη γενέθλια μέρα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Διαβεβαιώνουν ότι επιδίωξη είναι η λύση, που θα τερματίζει την κατοχή, θα διασφαλίζει την ενότητα, κράτους, θεσμών και οικονομίας και θα κατοχυρώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις θεμελιώδεις αρχές και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στα Φυλακισμένα Μνήματα και στον ανδριάντα του Εθνάρχη Μακαρίου Γ’, στο Προεδρικό Μέγαρο

Με την ευκαιρία της επετείου της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, μετέβη σήμερα το πρωί στα Φυλακισμένα Μνήματα, όπου τελέστηκε τρισάγιο.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατέθεσε στεφάνι στους τάφους των ηρώων. Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄.

Στο τρισάγιο στα Φυλακισμένα Μνήματα και στην κατάθεση στεφάνου στο Προεδρικό Μέγαρο παρέστη επίσης ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας.

Στις 12.30 ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα δεχθεί τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας. Στις 13.00 θα παραθέσει δεξίωση στο διπλωματικό και προξενικό σώμα στο Προεδρικό. Απόψε θα απευθύνει διάγγελμα προς τον κυπριακό λαό.

Σχετικές ειδήσεις