ΚΥΠΡΟΣ

Γεωργιάδης: Τερματίζουμε την εξάρτηση από το μνημόνιο

Γεωργιάδης: Τερματίζουμε την εξάρτηση από το μνημόνιο

Η έξοδος της Κύπρου στις διεθνείς αγορές, θα επιβεβαιώσει οριστικά την επανάκτηση της πιστοληπτικής ικανότητας του κράτους, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ και επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα των Financial Times ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει εντός του έτους στην έκδοση ομολόγου, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι αυτή η πράξη δανεισμού από τις αγορές, αποτελεί κορυφαίο στόχο της φετινής χρονιάς.

Με την έκδοση ομολόγου, πρόσθεσε, η κυπριακή οικονομία θα αποκτήσει ξανά τη δυνατότητα να χρηματοδοτεί τις ανάγκες της, ελεύθερα, από τις αγορές.

Τόνισε ακόμη ότι οι δύσκολες προσπάθειες των τελευταίων ετών, επιτρέπουν στην Κυβέρνηση, με επιτυχία και έγκαιρα να ολoκληρώσει το πρόγραμμα στήριξης και να τερματίσει τη σχέση εξάρτησης από το μνημόνιο, το οποίο, πρόσθεσε, βρίσκεται στο τελικό στάδιο υλοποίησης του.

Οι Financial Times αναφέρουν στο δημοσίευμα τους, ότι η Κυβέρνηση προσανατολίζεται στην άντληση ενάμιση δισεκατομμυρίου ευρώ, μέσω έκδοσης 10ετούς ομολόγου. Επικαλούμενοι οικονομικό αναλυτή, οι Financial Times αναφέρουν πως μέσα από την έκδοση δεκαετούς ομολόγου, η Κύπρος θα είναι σε θέση να δανειστεί με επιτόκιο 3,5%.

ΠΗΓΗ ikypros.com

Σχετικές ειδήσεις