ΚΥΠΡΟΣ

Ελεύθερος με εγγύηση 36χρονος κατηγορούμενος για βιασμούς στη Κύπρο

Ελεύθερος με εγγύηση 36χρονος κατηγορούμενος για βιασμούς στη Κύπρο

Καμία ποινή φυλάκισης δεν επέβαλε το Κακουργιοδικείο στον 36χρονο γιό της τετραμελούς οικογένειας που κατηγορείται για βιασμούς και άσεμνες επιθέσεις εναντίον συγγενικών στην πλειοψηφία τους προσώπων ενώ ήδη έχει παραδεχθεί ενοχή σε τρεις κατηγορίες για άσεμνες επιθέσεις εναντίον ανηλίκων.

Το Κακουργιοδικείο έκρινε ότι οι τρείς μήνες κατά τους οποίους ο 36χρονος τελούσε υπό κράτηση ήταν αρκετοί για την τιμωρία του και του επέβαλε πρόστιμο 5.000 ευρώ ως εγγύηση για τρία χρόνια.

Σημειώνεται ότι ο 63χρονος πατέρας του, η 64χρονη μητέρα του και ο 37χρονος αδελφός του είναι υπόδικοι στις κεντρικές φυλακές, εν αναμονή της εκδίκασης της υπόθεσης τους που θα αρχίσει τον Φεβρουάριο, αφού κανένας τους δεν παραδέχθηκε ενοχή στις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, αντιμετωπίζουν κατηγορίες που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, βιασμού, απόπειρας βιασμού, διαφθοράς γυναίκας κάτω των 13 ετών, άσεμνης επίθεσης εναντίον γυναίκας και άσεμνης επίθεσης εναντίον άνδρα.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση ήρθε στο φως όταν 29χρονη προχώρησε σε καταγγελία μετά από παρότρυνση ψυχολόγου, τον οποίον επισκέφθηκε με τον αδελφό της, όταν αυτός πρόσφατα ενημερώθηκε για τον εφιάλτη που έζησε στα παιδικά της χρόνια.

Ακολούθησαν οι καταγγελίες άλλων έξι προσώπων που την περίοδο 1992-2002 είχαν επίσης πέσει θύματα των κατηγορούμενων.

Σχετικές ειδήσεις