ΚΥΠΡΟΣ

Τι αλλάζει στα δημοτικά σχολεία της Κύπρου-'Εμφαση στο μάθημα των Θρησκευτικών

Τι αλλάζει στα δημοτικά σχολεία της Κύπρου-'Εμφαση στο μάθημα των Θρησκευτικών

Οι ώρες των Αγγλικών αυξάνονται, όχι όμως η διδακτέα ύλη. Νέο υλικό εντάσσεται στο μάθημα της Ιστορίας, ενώ το πρόγραμμα σπουδών των Φυσικών Επιστημών αναδομείται με βάση συγκεκριμένους δείκτες επιτυχίας.

Πρώτιστος στόχος του μαθήματος των Θρησκευτικών, όπως τονίζεται στην εγκύκλιο, είναι η στήριξη των παιδιών γύρω από την ορθόδοξη χριστιανική πίστη, μέσα από τη γνωριμία τους με την αντίληψη της Ορθόδοξης Εκκλησίας για τη σχέση του ανθρώπου με τον Θεό και κατ’ επέκταση, με τον εαυτό του, τον συνάνθρωπό του και τη φύση, αλλά και το γενικότερο φαινόμενο της θρησκείας.

Προστίθεται, επίσης, ότι σημαντικότερη παιδαγωγική αρχή του μαθήματος είναι η εξοικείωση των παιδιών με τον σωτηριολογικό λόγο του Χριστού και της Εκκλησίας και η κατανόηση ότι αυτός νοηματοδοτεί τη ζωή των ανθρώπων σε κάθε εποχή.

Επιπρόσθετα, το Υπουργείο υπογραμμίζει πως μέσω του μαθήματος προάγονται ως βασικές αρχές ο σεβασμός προς τη διαφορετικότητα, η οικουμενικότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας και η προσφορά της στη δημιουργία ενός αξιοζήλευτου πολιτισμού.

πηγη philenews.com

Σχετικές ειδήσεις