ΚΥΠΡΟΣ

Λεμεσός: Υπό κράτηση τρία πρόσωπα για υπόθεση τοκογλυφίας

Λεμεσός: Υπό κράτηση τρία πρόσωπα για υπόθεση τοκογλυφίας

Την 6ήμερη κράτηση τριών υπόπτων, ηλικίας 26, 33 και 34 ετών διέταξε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, σε σχέση με δυο ξεχωριστές υποθέσεις τοκογλυφίας και απειλών εναντίον 49χρονου επιχειρηματία.

Ο παραπονούμενος κατήγγειλε και τρίτη υπόθεση, που διερευνάται από το ΤΑΕ Αρχηγείου στη Λευκωσία και στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ένας 38χρονος αστυνομικός και ένας 68χρονος.

Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση που εμπλέκονται ο 33χρονος και ο 34χρονος, ο παραπονούμενος ανέφερε στην καταγγελία του ότι το Μάιο 2013 δανείστηκε από τον πρώτο ύποπτο χρηματικό ποσό 6 περίπου χιλιάδων ευρώ για να βοηθήσει ναρκομανή που χρωστούσε χρήματα, ενώ μέχρι τον Οκτώβριο του 2014 είχε δανειστεί συνολικά περί τις 55 χιλιάδες ευρώ, ενώ επέστρεψε ποσό 15 με 20 χιλιάδες ευρώ.

Πέρσι, ο 33χρονος ζήτησε από τον 49χρονο να βοηθήσει στην πώληση περιουσίας του 34χρονου, λέγοντας πως έτσι θα διαγραφόταν το χρέος του. Ωστόσο ο παραπονούμενος δεν μπόρεσε να βρει αγοραστή και τότε οι δυο ύποπτοι άρχισαν, σε διάφορα χρονικά διαστήματα, να απειλούν πως θα κάνουν κακό στον ίδιο και την οικογένεια του.

Σε μια περίπτωση, ο 34χρονος φέρεται να επισκέφθηκε τα γραφεία της εταιρείας του 49χρονου, όπου αναποδογύρισε γραφεία, ζητώντας επίμονα την εξόφληση του ποσού, αφού όπως υποστήριξε, έδωσε και αυτός μέρος των χρημάτων που δανείστηκε ο παραπονούμενος.

Σε όλες τις περιπτώσεις που ο 49χρονος δανειζόταν χρήματα εξέδιδε ως εγγύηση ακάλυπτες επιταγές, με την υπόσχεση ότι σε μεταγενέστερο στάδιο θα έβρισκε τα χρήματα, ωστόσο στην πορεία ακύρωσε τις επιταγές όταν επιχειρήθηκε, εν αγνοία του, να γίνει εξαργύρωση μιας από αυτές. Στις απειλές και εκβιασμούς που φέρεται να ακολούθησαν, ο 49χρονος αναγκάστηκε να εκδώσει νέα ακάλυπτη επιταγή για το συνολικό ποσό των 155 χιλιάδων ευρώ, η οποία παραδόθηκε από δικηγόρο στον 33χρονο, ο οποίος με τη σειρά του κινήθηκε νομικά εναντίον του παραπονούμενου για έκδοση ακάλυπτης επιταγής.

Η υπεράσπιση έκανε λόγο για ψευδή και εκδικητική καταγγελία, ωστόσο δεν έφερε ένσταση στην κράτηση των πελατών της για περίοδο 6 ημερών. Εναντίον τους διερευνώνται υποθέσεις που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, απαίτηση περιουσίας με απειλές με σκοπό την κλοπή, εκβίαση, απειλή, τοκογλυφία, αισχροκέρδεια και αδικήματα του περί παρεμπόδισης και καταπολέμησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες νόμου.

Παρόμοια αδικήματα εξετάζονται και στην υπόθεση που φέρεται να εμπλέκεται 26χρονος και 36χρονος, με τον δεύτερο να καταζητείται από την Αστυνομία. Ο 26χρονος, σε ξεχωριστή διαδικασία που προηγήθηκε, τέθηκε επίσης υπό 6ήμερη κράτηση. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία, ο ύποπτος γνωρίστηκε με τον 49χρονο πριν από έξι μήνες και τον απειλούσε πως θα δημοσίευε φωτογραφικό υλικό που τράβηξε με το κινητό του, αν δεν του έδινε χρηματικό ποσό 25 χιλιάδων ευρώ.

Ο 49χρονος πλήρωσε το ποσό υπό μορφή επιταγών, ενώ ακολούθως του ανέφερε ότι χρειαζόταν άλλες 15 χιλιάδες ευρώ, τις οποίες ισχυρίστηκε πως χρωστούσε στον 36χρονο. Ο 49χρονος έδωσε το χρηματικό ποσό, ενώ ακολούθησαν τηλεφωνήματα από τον 36χρονο, ο οποίος του ανέφερε πως ο 26χρονος δανειζόταν και χρωστούσε χρήματα, χρησιμοποιώντας ως εγγύηση το όνομα του παραπονούμενου. Στη συνέχεια ο 26χρονος ζήτησε άλλες 8 χιλιάδες ευρώ για να μην διαρρεύσει το επίμαχο φωτογραφικό υλικό και ο 49χρονος αναγκάστηκε να δανειστεί και πάλι χρήματα από τον 36χρονο, ενώ το τελικό ποσό που καλείτο να καταβάλει για εξόφληση των δανείων του έφτασε τις 65 χιλιάδες ευρώ.

Ο 36χρονος φέρεται να απειλούσε τον 49χρονο για εξόφληση του χρέους του και ο ίδιος εξέδωσε και σε αυτήν την περίπτωση επιταγή με το οφειλόμενο ποσό και την παρέδωσε σε δικηγόρο, μέχρι την εξεύρεση του χρηματικού ποσού. Τον Ιούνιο συγγενικό πρόσωπο του παραπονούμενου δέχθηκε απειλές ενώ σε άλλη περίπτωση, ο 26χρονος φέρεται να προκάλεσε ζημιές στην οικία της μητέρας του 49χρονου.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ -

Σχετικές ειδήσεις