ΚΥΠΡΟΣ

Υπόθεση Δρομολαξιάς: Αναβλήθηκε η δίκη για τους δύο αστυνομικούς της ΚΥΠ

Υπόθεση Δρομολαξιάς: Αναβλήθηκε η δίκη για τους δύο αστυνομικούς της ΚΥΠ

Aναβλήθηκε για τις 17 Δεκεμβρίου η προγραμματισμένη για σήμερα έναρξη της δίκης ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, με κατηγορούμενους τους λοχίες της ΚΥΠ Λευτέρη Μούσκο και Κώστα Μιαμηλιώτη.

Οι δύο λοχίες κατηγορούνται ότι δωροδοκήθηκαν από τον Νίκο Λίλλη για να ετοιμάσουν ψευδή έκθεση της ΚΥΠ αναφορικά με τον τόπο διαμονής του τουρκοκύπριου ιδιοκτήτη της γης στη Δρομολαξιά, όπου ανεγείρεται το έργο Aero Center.

Η αναβολή ζητήθηκε προκειμένου να δοθεί χρόνος στο Γενικό Εισαγγελία της Δημοκρατίας να εξετάσει την πρόταση που υπέβαλαν στην προηγούμενη δικάσιμο, δηλαδή στις 16 Οκτωβρίου, οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων για παραδοχή ορισμένων από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής ανέφερε στο Δικαστήριο ότι ούτε και σήμερα παρουσιάστηκε ενώπιον του Σώματος ο Νίκος Λίλλης τον οποίο είχε ζητήσει να κλητευθεί προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας.

Σύμφωνα με την Κατηγορούσα Αρχή ο επιδότης είχε αναφέρει πως δεν έγινε κατορθωτό να εντοπιστεί ο Νίκος Λίλλης σε δύο υποστατικά που διατηρεί στην Ορόκλινη και ζήτησε όπως η κλήση παραδοθεί από την Αστυνομία. Μετά την εξέλιξη αυτή η δίκη ορίστηκε για τις 17 Δεκεμβρίου 2015.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο αστυνομικοί στην έκθεση τους είχαν παρουσιάσει ψευδώς τον τουρκοκύπριο ιδιοκτήτη της γης στη Δρομολαξιά όπου ανεγείρεται το έργο AERO CENTRE, ότι διέμενε μόνιμα στις ελεύθερες περιοχές, προκειμένου να εγκριθεί από τον κηδεμόνα τουρκοκυπριακών περιουσιών, δηλαδή τον Υπουργό Εσωτερικών, η πώληση της γης στην εταιρεία του Νίκου Λίλλη.

Ακολούθως η εταιρεία του Λίλλη πούλησε το Aero Center στο Ταμείο Συντάξεων της CYTA σε πολλαπλάσια τιμή από αυτή που αγόρασε τη γη. Σημειώνεται ότι η ακροαματική διαδικασία για την παρούσα υπόθεση ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει τον Σεπτέμβριο του 2014 ωστόσο το Επαρχιακό Δικαστήριο ανέβαλε την υπόθεση μέχρι την ολοκλήρωση, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας, της υπόθεσης σχετικά με την πώληση του έργου Aero Center στη Δρομολαξιά στο Ταμείο Συντάξεων της CYTA.

Η αιτία που δόθηκε για την αναβολή της υπόθεσης ήταν ότι υπήρχαν κοινοί μάρτυρες κατηγορίες με την υπόθεση ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας.

Βασικός μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση εναντίον των δύο αστυνομικών της ΚΥΠ είναι ο Νίκος Λίλλης ο οποίος ήταν κατηγορούμενος και στην υπόθεση της Δρομολαξιάς, ενώπιον του Κακουργιοδικείου. Ωστόσο η Γενική Εισαγγελία είχε τότε απαλλάξει τον Νίκο Λίλλη από κατηγορούμενο με το αιτιολογικό ότι εξέφρασε πρόθεση να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας εναντίον των δύο αστυνομικών της ΚΥΠ.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις