ΚΥΠΡΟΣ

Λεμεσός: Στα χέρια της αστυνομίας ο φερόμενος ως δράστης τριπλής δολοφονίας

Λεμεσός: Στα χέρια της αστυνομίας ο φερόμενος ως δράστης τριπλής δολοφονίας

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε εχθές το πρωί ο 31χρονος φερόμενος δράστης του τριπλού φονικού της περασμένης Τρίτης στη Λεμεσό.

Ο 31χρονος οδηγήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Όπως ανέφερε ενώπιον του Δικαστηρίου ο ανακριτής της υπόθεσης ο συλληφθείς έχει ήδη παραδεχθεί ενοχή.

Η δικαστής ενέκρινε το αίτημα της αστυνομίας για 8ήμερη κράτηση του υπόπτου.

Το έγκλημα είχε διαπραχθεί σε πάροδο της οδού Ανεξαρτησίας, με θύματα τα αδέλφια Παράσχο και Κωνσταντίνο Ντορζή, 19 και 21 ετών και τον 24χρονο Αιμίλιο Μιλτιάδους, αρραβωνιαστικό της ξαδέλφης τους.

Το ιστορικό της σύλληψής του

Στη διάθεση των ανακριτών του ΤΑΕ Λεμεσού βρίσκεται ο Χριστάκης Θωμάς 31 χρονών, φερόμενος ως δράστης του τριπλού φόνου που διαπράχτηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης, με θύματα τα αδέλφια Παράσχο και Κωνσταντίνο Ντορζή, ηλικίας 19 και 21 χρονών αντίστοιχα και τον 24χρονο φίλο τους Αιμίλιο Μιλτιάδους.

Πληροφορίες έφεραν τον δράστη να θεάθηκε σε εγκαταλειμμένο σπίτι στην περιοχή Λάνιας. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε μια κινητοποίηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού, μελών της ΜΜΑΔ και των τοπικών αστυνομικών της περιοχής, με στόχο να «στριμωχθεί» ο καταζητούμενος και να συλληφθεί. Κάτι που έγινε κατορθωτό λίγο μετά τις 8.00 προχθες το βράδυ όταν τα αστυνομικά κλιμάκια, που βγήκαν προς αναζήτησή του, έπεσαν πάνω του.

Ο καταζητούμενος, οποίος είχε ξυρίσει το μούσι του σε μια προσπάθεα να μην αναγνωρισθεί, εντοπίστηκε τελικά να κινείται πεζός στον κύριο δρόμο Λεμεσού–Πλατρών παρά το χωριό Λάνια με κατεύθυνση τη Λεμεσό.

Αμέσως εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς, οι οποίοι του πέρασαν χειροπέδες. Ο ίδιος δεν προέβαλε καμιά αντίσταση κατά τη σύλληψή του, προφανώς επειδή δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

Προκαταρκτικά ανακρινόμενος φέρεται να ομολόγησε τη διάπραξη του στυγερού εγκλήματος των τριών νεαρών. Ο 31χρονος μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού για λεπτομερή κατάθεση και οδηγήθηκε ενώπιoν του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού όπου θα ζητηθεί η έκδοση εντάλματος περαιτέρω κράτησής του.

Πέραν του καταζητούμενου δράστη της στυγερής δολοφονίας των τριών νεαρών, η Αστυνομία συνέλαβε και περνά από ενδελεχή ανάκριση και έναν 40χρονο Ελλαδίτη, φιλικό πρόσωπο του δράστη, το οποίο φέρεται να τον βοήθησε τόσο στις μετακινήσεις του όσο και για να βρει κάλυψη και καταφύγιο.

Παράλληλα, στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται και δύο αυτοκίνητα. Το ένα ανήκει στον δράστη και το άλλο στον 40χρονο Ελλαδίτη φίλο του. Τα δύο αυτοκίνητα μεταφέρθηκαν χθες βράδυ στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού για τις απαραίτητες επιστημονικές εξετάσεις και για να διαπιστωθεί κατά πόσο έχουν χρησιμοποιηθεί από τον δράστη ή από άλλα πρόσωπα που βοήθησαν στη διαφυγή του.

Σε δηλώσεις λίγα λεπτά μετά τη σύλληψη του δράστη, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού, Κύπρος Μιχαηλίδης, ανέφερε ότι η Αστυνομία βρισκόταν επί ποδός τα τελευταία εικοσιτετράωρα για τον εντοπισμό του, αξιολογώντας και αξιοποιώντας διάφορες πληροφορίες που έφταναν στα γραφεία του ΤΑΕ και της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Ο κ. Μιχαηλίδης ευχαρίστησε τόσο τους πολίτες για τις πληροφορίες που έδωσαν όσο και όλους όσοι συνεργάστηκαν για να γίνει κατορθωτή η σύλληψη του δράστη. Ερωτηθείς εάν η Αστυνομία θεωρεί εξιχνιασθείσα την υπόθεση, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι «βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, είμαστε στο στάδιο των καταθέσεων, αλλά σίγουρα οι ισχυρισμοί που έχει δώσει ο φερόμενος ως δράστης, όσο και το άλλο πρόσωπο που ανακρίνεται, θα διερευνηθούν στα πλαίσια του ανακριτικού έργου».

Εκείνο που αναμένουν οι ανακριτές είναι τα επιστημονικά αποτελέσματα για το κουζινομάχαιρο που εντοπίστηκε στον νεροχύτη του εστιατορίου του πατέρα του δράστη και για το οποίο υπάρχει μαρτυρία ότι προσομοιάζει με το μαχαίρι που κρατούσε ο καταζητούμενος κατά τη διάρκεια του φονικού.

Εξοικειωμένος με τα μαχαίρια

Ο Χριστάκης Θωμάς, πέραν του ότι είναι χρήστης ναρκωτικών και γνώριμος της ΥΚΑΝ, είναι άτομο το οποίο απασχόλησε πολλές φορές τις Διωκτικές Αρχές σε διάφορες άλλες υποθέσεις, κυρίως για επιθέσεις εναντίον άλλων προσώπων και έχει πίσω του κάποια ιστορία για τον βίαιο, οξύθυμο και τον επιθετικό χαρακτήρα του.

Ειδικότερα πριν από έξι μήνες είχε βρεθεί και πάλι αντιμέτωπος με την Αστυνομία, όταν συνελήφθη για τραυματισμό άλλου προσώπου. Πιο συγκεκριμένα, τον περασμένο Μάιο, είχε επιτεθεί με τη χρήση μαχαιριού σε άτομο που διατηρεί υποστατικό δίπλα από το εστιατόριο του πατέρα του στην Πλατεία Ηρώων, στέλνοντας τον στο νοσοκομείο για περίθαλψη των μικροτραυμάτων που του προκάλεσε στο δεξί χέρι και στον ώμο.

Σχετικές ειδήσεις