ΚΥΠΡΟΣ

Λάρνακα: «Χωριό του Άη Βασίλη» από τις 12/12

Λάρνακα: «Χωριό του Άη Βασίλη» από τις 12/12

Ένα πρωτότυπο Χωριό του Άη Βασίλη θα στηθεί από τις 12 Δεκεμβρίου μέχρι και την ημέρα των Θεοφανίων, στις 6 Ιανουαρίου 2016, στην πλατεία Ευρώπης στις Φοινικούδες.

Όπως ανέφερε η διοργανώτρια Τζορτζίνα Ποταμίτου, «κύριος στόχος του Χωριού είναι όχι απλώς τη ψυχαγωγία όλων, ειδικά των παιδιών, αλλά και η δημιουργική ενασχόληση τους μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων για να εντάξουν τους επισκέπτες στο πνεύμα των εορτών των Χριστουγέννων. Καθημερινά από το απόγευμα μέχρι και αργά το βράδυ θα υπάρχει μόνιμη εξέδρα στην οποία θα φιλοξενείται καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ενώ θα λειτουργεί εργαστήρι δημιουργίας με διάφορες ενασχολήσεις για μικρούς και μεγάλους στο πνεύμα των εορτών».

Πρόσθεσε ότι «θα υπάρχουν σπίτι των παραμυθιών, Άγιος Βασίλης, Σπίτι του Αγίου Βασίλη, φάρμα του Αγίου Βασίλη και τρένο του χωριού, ενώ τις μέρες των γιορτών δηλαδή Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Θεοφάνεια, θα λειτουργεί ζαχαροπλαστείο με λιχουδιές του χωριού. Ακόμα φιλανθρωπικά ιδρύματα και οργανώσεις θα φιλοξενούνται στο Χωριό και θα παρουσιάζουν το έργο τους ενώ θα διαθέτουν προς πώληση στο κοινό διάφορα εκθέματα τους».

Μεταξύ των δραστηριοτήτων του Χωριού του Αγίου Βασίλη «είναι και η παρουσία νηπιαγωγών που θα αναλαμβάνουν την δημιουργική απασχόληση μικρών παιδιών, βοηθώντας τα να φτιάξουν κατασκευές και άλλα είδη, σχετικά με τα Χριστούγεννα, όπως ζωγραφική, χειροτεχνεία, κατασκευές πλαστελίνης και χριστουγεννιάτικα στολίδια. Ακόμα στο σπίτι των Παραμυθιών θα υπάρχουν ηθοποιοί που θα βοηθούν τα παιδιά να ζήσουν χριστουγεννιάτικα παραμύθια».

Σύμφωνα με την κ. Ποταμίτου «στο Χωριό του Άη Βασίλη θα υπάρχει μόνιμη προβολή χριστουγεννιάτικων ταινιών, κουκλοθέατρο και παιδικά παιχνίδια. Ακόμα μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να επισκεφθούν τον Άγιο Βασίλη ο οποίος θα τους ξεναγήσει στο σπίτι του και θα φωτογραφηθεί μαζί τους. Κάθε δραστηριότητα στο χωριό του Άη Βασίλη θα στοιχίζει 2 ευρώ, σε μια προσπάθεια των διοργανωτών όλος ο κόσμος να μπορεί να επισκεφθεί το χώρο ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης».

Τα εγκαίνια του Χωριού θα γίνουν το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου και θα περιλαμβάνουν ανοικτή συναυλία του Θάνου Καλλίρη.

Περίπου 100 μικρά παιδιά και μεγάλοι χορευτές, θα παρελάσουν πριν τις πέντε το απόγευμα στο κέντρο της Λάρνακας χορεύοντας και κρατώντας επιστολές προς τον Άγιο Βασίλη, τις οποίες θα του παραδώσουν, όταν καταλήξουν στην Πλατεία Ευρώπης.

Της πορείας των παιδιών θα προπορεύεται άμαξα με τον Άγιο Βασίλη.

Ακόμα στο χώρο θα υπάρχει μηχανή παραγωγής χιονιού, ενώ στις 25 Δεκεμβρίου, ημέρα των Χριστουγέννων ο Άγιος Βασίλης θα μοιράζει δώρα στα παιδιά. Σημειώνεται ότι το Χωριό Άη Βασίλη θα παραμείνει ανοικτό από τις 12 Δεκεμβρίου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2016. Οι ώρες λειτουργίας του είναι καθημερινά από τις πέντε το απόγευμα μέχρι τις εννέα το βράδυ και στο Σαββατοκύριακο από τις έντεκα το πρωί μέχρι τις εννέα το βράδυ.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις